00:55 08 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.57
 • RUB0.25
 • RON4.18
 • UAH0.69
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  664110

  După ce au analizat și au ales una dintre variante liderilor PSD li se cere ”să își intre dracului în rol” – dar într-un rol care li se potrivește, nu unul în care evoluează prost

  BUCUREȘTI, 21 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ieri, ambasadorul SUA în România a comis un nou atac la PSD, de data aceasta fără perdea, acuzând guvernarea social democrată că a creat ”haos” și a ”slăbit statul de drept”. În același timp, ambasadorul Zuckerman a lăudat miniștrii guvernului Orban și pe președintele Iohannis pentru că ”refac” statul!

  ”M-am întâlnit cu mulți miniștri ai guvernului (Orban). Cu toții au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au moștenit în noiembrie 2019.(...) Președintele Iohannis, premierul Orban și miniștrii săi s-au angajat să reconstruiască un bun guvern, să refacă modificările legislative care au slăbit statul de drept”.

  Ei bine, devine clar că SUA, prin vocea reprezentantului lor oficial, au pus la zid PSD. Mai mult, susțin PNL, care are un laitmotiv: să dispară PSD, România nu mai are nevoie de PSD!

  În aceste condiții, cum ar trebui să reacționeze PSD? Politologul Bogdan Duca, analist al prestigioasei ”Q Magazine”, analizează situația creată de discursul ambasadorului Zuckerman.

  Conducerea PSD are doar trei alternative, consideră Bogdan Duca:

  1. ”Ia act de faptul că hegemonul tratează PSD cu aceeași retorică ca și #rezist și, din dragoste euro-atlantică se autodizolvă, pentru că pur și simplu nu merită să existe în România glorioasă a lui Zuckerman, Iohannis și Orban”.

  2. Social-democrații ”acceptă să fie personajul negativ care să justifice propaganda retardantă a SUA, PNL și USR, cu "corupții" și "comuniștii" care se opun făuririi noii rânduiri capitaliste”.

  3. Liderii PSD ”înțeleg în ceasul al 25-lea că, oricâți prostănaci obedienți vor pune în față, în speranța că vor fi și ei văzuți ca "mainstream", sunt obligați să fie un partid social-conservator, mai degrabă asemănător Fidesz, decât socialiștilor europeni”.

  Și, după ce au analizat și au ales una dintre aceste variante, Bogdan Duca le cere, pe românește, ”să își intre dracului în rol”. Un rol care li se potrivește celor din PSD, nu unul în care joacă prost.

  Tagurile:
  Bogdan Duca, Adrian Zuckerman, PSD


  Știrile Zilei