18:07 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  1819122

  ”Klemm era un ambasador, Zuckerman este un băcan parvenit, niciodată Klemm nu s-a coborât atât de tare”

  BUCUREȘTI, 21 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Discursul ambasadorului american Adrian Zuckerman susținut ieri la Forumul CEO al Camerei Americane de Comerţ din România a creat o adevărată revoltă.

  Afirmațiile diplomatului născut în România sunt uluitoare atât ca atitudine, cât și ca semnificație - o gravă imixtiune prin care impune României direcții politice, dar și economice – în favoarea firmelor americane, evident. Și multe altele, pe care analiștii le-au evidențiat în articole și postări, scrise cu evidente sentimente de revoltă.

  Un aspect șocant a fost susținerea fățișă a guvernului PNL și a lui Iohannis, corelată cu atacul la guvernarea PSD.

  ”Klemm era un ambasador, Zuckerman este un băcan parvenit”, scrie politologul Bogdan Duca, care subliniază contrastul ”niciodată Klemm nu s-a coborât atât de tare încât să pupe în cur pe președinte sau guvernul”.

  Oricum, scrie la fel de dur analistul, ”cutuma diplomatică e că anilingusul îl face președintele ambasadorului american... Dar ce să știe cârnățarul care și-a cumpărat funcția de ambasador cum e cu cutumele astea?”

  Iată și pasajul din discursul incredibil al ambasadorului Adrian Zuckerman care l-a revoltat pe Bogdan Duca:

  ”M-am întâlnit cu mulți miniștri ai guvernului. Cu toții au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au moștenit în noiembrie 2019.(...) Președintele Iohannis, premierul Orban și miniștrii săi s-au angajat să reconstruiască un bun guvern, să refacă modificările legislative care au slăbit statul de drept, să pună în aplicare o legislație nouă pentru a reduce corupția astfel încât să protejeze toți românii”.

  Analistul își permite un comentariu sarcastic, pamfletar: ”În altă cheie de lectură, ambasadorul Zuckerman este copilul unei relații contra naturii dintre Gigi Becali și un jurnalist prost de la Scânteia”.

  ”Dacă în timpul unui diplomat, să recunoaștem, spălat, peste media intelectuală, profesionist, precum Klemm, filo-americanismul românesc o luase la vale, putem fi siguri că un..., de o...incredibilă precum domnul Zuckerman, îl va pune pe derdeluș”, conchide Bogdan Duca.

  Tematic

  Analist de top: ”Ăsta nu e reprezentant SUA, ci membrul unui grup de crimă organizată”
  Zuckerman, admonestat de la New York: actualul ambasador este comparat cu Hans Klemm
  Zuckerman, ambasadorul SUA, tupeu uluitor: ne IMPUNE în ce FIRME NU putem avea încredere!
  Huawei, replică incendiară pentru ambasadorul Zuckerman
  Tagurile:
  Ambasadorul SUA, Adrian Zucherman, Bogdan Duca

  Știrile Zilei