07:04 04 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (605)
  103330

  ”În locul lui Iohannis mâine l-aș propune premier pe Raed Arafat - am auzit zvonuri cu domnul Ciucă, dar nu e criză militară”

  BUCUREȘTI, 24 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Prin ce s-a întâmplat în ultimele zile și în lume suntem ca în 1977, într-o situație la fel de dificilă ca la marele cutremur, avem o criză”, a declarat aseară Victor Ponta.

  Desigur, Ponta exagerează, pentru că urmările marelui cutremur au fost colosale pentru România – deci nu se poate face o comparație cu coronavirusul… cel puțin deocamdată.

  Ponta subliniază însă că e o situație de mare gravitate și deci azi ar trebui ca ”domnul Iohannis să ne cheme pe toți să ne spună că este o urgență medicală care o să fie și economică.

  ”Ce facem cu două milioane de români din Italia, nu-i mai primim în România?”, întreabă Ponta, ”ce facem cu firmele care depind de importuri din China?”.

  În schimb, noi ce facem, ”picăm guverne de 5 ori?”, întreabă Ponta. ”Suntem ca în ultima noapte pe Atlantida, se scufundă continentul și noi ne ținem de glume?”.

  ”În locul lui Iohannis mâine l-aș propune premier pe Raed Arafat”, a spus Ponta, care a respins ideea cu generalul Ciucă premier – ”Am auzit zvonuri cu domnul Ciucă, dar nu e criză militară”.

  Pe de altă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu e de acord cu propunerea lui Victor Ponta. ”Ar fi o greşeală, şeful DSU este singurul cu expertiză în cazul apariţiei unei epidemii şi el trebuie să se ocupe de zona sa de expertiză”, spune Ciolacu.

  ”Este o chestiune de zile până la apariţia unui caz de infectare cu coronavirus în România, ţinând cont că a doua patrie a românilor a devenit Italia”, a declarat președintele interimar al PSD.

  Ciolacu a spus că ”nu ştie dacă în acest moment autorităţile din România sunt pregătite să facă faţă unei astfel de situaţii” .

  Criză dată de coronavirus resetează toată situaţia politică, consideră Ciolacu, ”și nu numai coronavirusul, uitaţi-vă ce se întâmplă cu euro, uitaţi-vă la derapajele majore economice.

  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (605)
  Tagurile:
  Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis, Victor Ponta, Premier, Raed Arafat, România, coronavirus


  Știrile Zilei