09:06 03 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.50
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  3345121

  Situația ca Șerban Nicolae să fie ”al doilea om în stat” – putând deveni chiar președinte interimar în anumite condiții – a impacientat multe persoane, inclusiv din conducerea PSD!

  BUCUREȘTI, 26 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ieri a avut loc un moment de democrație, firesc pentru parlament – în grupul parlamentar PSD s-a votat pe cine va susține PSD la președinția Senatului.

  Pentru candidatura din partea PSD au candidat Șerban Nicolae, Titus Corlățean și Radu Ștefan Oprea. Senatorii au decis, în urma unui vot strâns, ca liderul grupului, Șerban Nicolae să candideze la președinția Senatului.

  Situația ca Șerban Nicolae să fie ”al doilea om în stat” – putând deveni chiar președinte al României în condițiile în care Iohannis ar fi indisponibil sau ar fi suspendat – ei bine se pare că asta a impacientat multe persoane, inclusiv din conducerea PSD!

  În fapt, surse din PSD spune că se încearcă o procedură cvasi-nestatutară – să se impună grupului senatorial PSD o decizie a CExN sau chiar a Congresului care ar urma să aibă loc sâmbătă. În acest sens, conducerea PSD ar avea și sprijinul Opoziției – și astfel s-ar putea ajunge la amânarea alegerii președintelui Senatului.

  Tot aceleași surse vorbesc despre supărarea lui Titus Corlățean, care consideră că dacă ai săi colegi nu au avut încredere în el pentru această funcție, atunci nu merită să mai fie vicepreședinte al PSD. Valorosul senator, fost ministru de externe, ar fi anunțat că și își dă demisia din toate funcțiile.

  O reacție fulminantă a avut Codrin Ștefănescu, care îi acuză pe liderii interimari ai PSD că ”nu le plac civilii”. O aluzie transparentă la legăturile cu serviciile ale lui Ciolacu, Tudose, Grindeanu etc.

  ”Șerban Nicolae a fost desemnat candidat pentru Președinția Senatului! Așa au hotărât, prin vot, senatorii PSD”, scrie Codrin, acuzând direct: ”Numai noua conducere interimară a partidului se cam codește. Și vrăjeala asta că mai trebuie un vot în Cex am mai văzut-o! Păi, nu spuneați ca l-ați desființat? Că e competiție liberă? Sau nu vă plac deloc civilii?!”
  Tagurile:
  Marcel Ciolacu, Șerban Nicolae


  Știrile Zilei