03:05 08 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.57
 • RUB0.25
 • RON4.18
 • UAH0.69
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  6539222

  Deputatul consideră că intervenția justă trebuia și trebuie întreprinsă, indiferent de ”calculele electorale” – care oricum s-au dovedit greșite

  BUCUREȘTI, 27 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Una dintre cele mai ferme reacții după decizia uluitoare a lui Iohannis de a-l numi premier pe cel mai controversat ministru îi aparține deputatului Liviu Pleșoianu. Acesta a cerut încă de la începutul actualului mandat suspendarea președintelui, chiar după primele reacții dincolo de litera și spiritul Constituției.

  ”L-aș fi suspendat pe Iohannis fără să clipesc încă din decembrie 2016”, a scris Pleșoianu, arătând că atunci ”când un Președinte o ia razna pe câmpii cu Constituția lipită de talpă, ai OBLIGAȚIA de a demara procedura de suspendare!”.

  Dar, PSD și ALDE, coaliția de la guvernarea de atunci, au ezitat, nedorind să crească procentele președintelui și ale grupărilor care îl susțineau. Calculul s-a dovedit a fi greșit, iar PSD și ALDE, în ciuda politicii ”prudente”, s-au prăbușit în preferințele electorale.

  ”Trebuia oprit de multă vreme...”, spune Pleșoianu, ”Am cerut suspendarea Insului Bizar încă din decembrie 2016, de cel puțin 30 de ori!”.  

  Iar concluzia deputatului este că intervenția justă trebuia și trebuie întreprinsă, indiferent de aceste ”calcule” electorale.

  ”Când un Președinte ajunge să suspende țara, Parlamentul are OBLIGAȚIA de a-l suspenda pe el, dincolo de orice calcule electorale!”, scrie Liviu Pleșoianu.

  Tematic

  Ciolacu anunță ce va fi de azi: ”Iohannis a decis să prelungească criza, FĂRĂ argumente”
  Iohannis își bate joc – pe cine a desemnat premier! Surpriză totală!
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, suspendare, Liviu Pleșoianu


  Știrile Zilei