03:03 16 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.07
 • RUB0.24
 • RON4.03
 • UAH0.63
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1033)
  34322

  ”E greu de imaginat cât de liber, puternic se simte un om care știe că, indiferent ce face, nu va fi atins din nou de virus”

  BUCUREȘTI, 7 apr - Sputnik, Evan Răutu. Celebrul jurnalist Ion Cristoiu se revoltă și ia atitudine, reiterând apelul ca economia să fie repornită și oamenii să iasă din case.

  ”Sunt unul dintre puținii care am pledat încă de la declanșarea crizei pentru soluții de continuare a vieții sau ieșire din criză, prin găsirea, dacă nu a unui vaccin, a unei soluții, că dacă o parte a națiunii stă în casă, cealaltă trebuie să muncească”, spune Cristoiu.

  Jurnalistul spune ferm – ”oamenii nu mai pot să stea în casă, sunt oameni activi, oameni cu mari probleme, nici nu vreau să mă gândesc că uneori e mai grav să stai acasă și să te gândești că pensiunea dă faliment, că ai de plătit - sau că te-ai îmbolnăvit de coronavirus”.

  Cristoiu susține formula unui ”certificat de imunitate”, care să îți dea dreptul, după verificarea că nu ești bolnav, să ieși pe stradă, să mergi la muncă. ”Ești angajatul unei firme, dă faliment și te gândești să mergi undeva să câștigi… cea mai bună formulă este certificatul de imunitate”.

  ”Sunt dușmanul virusologilor, sunt înnebuniți după rating și simt nevoia să fie prăpăstioși, vin să dea reguli aberante, dacă unul spune că trebuie să ne dăm cu clor pe tălpi, altul vine și zice ...”nu, trebuie să ne dezbrăcăm””, declară Cristoiu.

  Mai mult, Cristoiu consideră că trebuie neapărat să apară și pe tv ”medici normali la cap, care nu sunt bolnavi de vedetism și care trebuie să ne dea soluții”.

  ”Nu numai economia românească are nevoie de o mică pornire, ci chiar oamenii”, spune jurnalistul. ”Tot prăpăstioșii au spus că NU, că dacă te îmbolnăvești nu e adevărat că devii imun! Cred că ar fi caz unic în istorie!”, izbucnește Cristoiu.

  Jurnalistul atrage atenția că au fost puține cazuri în această situație în China, de ”re-îmbolnăvire” - dar ”după o minimă cercetare s-a dovedit că ei nu se imunizaseră, testul era fals, când s-a făcut din nou, s-a descoperit că de fapt nu se vindecase”.

  ”Certificatul de imunitate e soluția extraordinară”, spune Cristoiu, susținând această idee neobișnuită. ”Dacă aș fi mai tânăr, m-aș infecta voit, în loc să stau cu nesiguranța că mă îmbolnăvesc”, declară jurnalistul.

  În opinia lui Ion Cristoiu ”certificatul dă nu doar posibilitatea de a munci, dar și de a fi liber”.

  ”Poți merge într-un loc numai cu coronavirusați și știi că nu te mai poți îmbolnăvi… e greu de imaginat cât de liber, puternic se simte un om care știe că, indiferent ce face, nu va fi atins din nou de virus”,  a declarat Ion Cristoiu, transmite Mediafax
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1033)

  Tematic

  Cristoiu despre declarațiile lui Iohannis: ”mesaje de apă chioară”
  Ion Cristoiu îi cere lui Iohannis să ”preia comanda” și să gestioneze criza
  Cristoiu și Crețu îi cer explicații lui Iohannis despre ”dezastrul” european
  Adrian Sârbu și Ion Cristoiu - manifestul care anunță schimbarea: ”România, repornită azi”
  Cristoiu, incendiar: ”A venit lepra Occidentului, purtători de viruși, furau, cerșeau!...”
  Tagurile:
  Ion Cristoiu


  Știrile Zilei