18:29 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)
  47710

  Ion Cristoiu: ”După o minimă cercetare s-a dovedit că ei nu se imunizaseră, testul era fals, când s-a făcut din nou, s-a descoperit că de fapt nu se vindecase”.

  BUCUREȘTI, 8 apr - Sputnik, Evan Răutu. Bazându-se pe datele comunicate de România și de alte state, celebrul jurnalist afirma că persoanele care s-au îmbolnăvit și s-au vindecat – s-au imunizat, iar cazurile contrare sunt rezultatul unor erori.

  ”Tot prăpăstioșii au spus că NU, că dacă te îmbolnăvești nu e adevărat că devii imun! Cred că ar fi caz unic în istorie!”, a declarat Cristoiu.

  Jurnalistul atrăgea atenția că au fost puține cazuri în această situație în China, de ”re-îmbolnăvire” - dar ”după o minimă cercetare s-a dovedit că ei nu se imunizaseră, testul era fals, când s-a făcut din nou, s-a descoperit că de fapt nu se vindecase”.

  Ei bine, Grupul de Comunicare Strategică vine acum cu date care interferează direct cu teoria lui Cristoiu, confirmând faptul că două persoane din Buzău, vindecaţi în luna martie, au fost testaţi din nou pozitiv cu coronavirus!

  ”În cazul de la Buzău, cele două persoane au fost depistate pozitiv și internate la INBI Matei Balș (câte zile?, n.n.). Cele două teste care au fost realizate în timpul internării au avut rezultat negativ, că urmare pacienții au fost externați cu recomandarea de autoizolare 14 zile și retestarea în ziua a 12-a”. Conform recomandării, cele două persoane au fost testate în cea de a 12-a zi, acestea fiind în izolare împreună la domiciliu ( peroanele sunt rude). Testul din a 12-a zi a avut rezultat pozitiv. Pacienţii sunt asimptomatici și internați”, transmite GCS.

  Precizare: cei doi buzoieni sunt veri, au 29 şi 46 de ani, au venit din Italia în luna martie şi au intrat în carantină instituţionalizată, fiind testaţi cu această ocazie.

  După internarea la spitalul Matei Balș unde au primit tratament specific (paracetamol?!) au fost externați - iar luni, 6 aprilie… surpriză testele au ieșit din nou pozitive!

  Nu e clar câte zile au fost internate persoanele, nici dacă în toată perioada au fost  asimptomatice.

  În acest context, datele pot însemna fie o contrazicere a teorie imunizării, susținută de Ion Cristoiu, fie că jurnalistul are dreptate, iar testele sunt… bramburite!

  Beatrice Mahler, managerul institutului Marius Nasta din București, încearcă să facă lumină în caz: ”Poate să fie vorba de imunitatea care nu a ajuns la un nivel suficient de ridicat de anticorpi ca să facă față unei alte îmbolnăviri”.

  ”Pe de altă parte nu putem să excludem și posibilitatea unei proceduri de diagnostic care trebuie verificată, sau a unei stări de latență care trebuie cercetată, pe care ar putea să o aibă virusul și care după o anumită perioadă să redevină activ”, a declarat medicul, conform Digi24

  Ultima este evident o exprimare eufemistică pentru ideea de brambureală a procedurii și a testării. Cunoscutul medic consideră că sunt ”ipoteze pe care trebuie să le luăm în seamă atunci când vorbim de o reinfectare”.

  ”Poate să fie vorba și de o vindecare incompletă, de aceea este foarte important să fie evaluate toate situațiile, tot contextul epidemiologic al pacienților respectivi, iar concluzie să fie trase după o analiză extrem de bine făcută”, a adăugat Beatrice Mahler.
  Direcția Sănătate Publică Buzău - Informație cu privire la repozitivarea a doi pacienți
  © Photo : Direcția Sănătate Publică Buzău
  Direcția Sănătate Publică Buzău - Informație cu privire la repozitivarea a doi pacienți
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)

  Tematic

  Adrian Sârbu și Ion Cristoiu - manifestul care anunță schimbarea: ”România, repornită azi”
  Cristoiu, fulminant: ”Sunt dușmanul virusologilor! M-aș infecta voit dacă aș fi mai tânăr”
  Cristoiu, incendiar: ”A venit lepra Occidentului, purtători de viruși, furau, cerșeau!...”
  Tagurile:
  coronavirus, Ion Cristoiu

  Știrile Zilei