09:13 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1793)
  119993

  ”Din cauza mesajelor contradictorii, credincioșii au fost nevoiți să aleagă între a fi de partea președintelui, sau de partea BOR”

  BUCUREȘTI, 18 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ziua de azi aduce românii în fața unei situații cu care nu s-au mai întâlnit vreodată – interdicția participării la cea mai importantă slujbă creștină – ce din noapte de Înviere – ca urmare a unei decizii a autorităților medicale și administrative.

  Analistul Sarmiza Andronic vede această situație ca fiind o polarizare ciudată: o parte a cetățenilor, a societății, în jurul președintelui Klaus Iohannis, iar o alta, în jurul Bisericii Ortodoxe Române.

  Asta pentru că Iohannis este cea mai importantă autoritate a statului – și cea mai credibilă, pentru o parte a societății. Practic, Iohannis este și cel care suplinește și lipsa de claritate a Guvernului  - chiar pentru cei care nu îl agreează. Iar ultimul caz, cel legat de Lumina și prescura din noaptea de Înviere au fost un apogeu al bâlbelor guvernamentale.

  ”Din cauza mesajelor contradictorii, credincioșii au fost nevoiți să aleagă între a fi de partea președintelui, sau de partea BOR”, spune Sarmiza Andronic. ”Lucrurile ar fi fost mai clare pentru toată lumea, dacă cele două părți, de forță amândouă, ar fi transmis, de la început mesajul de a sta acasă de Paște, cu mai multă fermitate”.

  În schimb, ”bâjbâiala dintre penultima și ultima ordonanță a dus la derutarea credincioșilor”, subliniază Andronic.

  ”Majoritatea romanilor ar fi acceptat cu mai multă ușurință regulile, dacă autoritate nu s-ar fi abătut de la mesajul principal, cu care românii erau deja familiarizați”, explică Sarmiza  Andronic.

  Un singur comentariu – observația analistei este excelentă și scoate în evidență o mare problemă a lui Iohannis: posibila lui receptare a un factor antitetic BOR – Biserica națională. 

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1793)

  Tematic

  Ce e în spatele supărării lui Iohannis – nu Parlamentul, ci o ACȚIUNE care îl face praf!
  Trei știri internaționale îi pun la colț pe Iohannis și Orban pentru ”exportul de români”
  Iohannis: Stați acasă de Sărbători! Nu mergeți în vizite la prieteni și familie!
  Tagurile:
  Klaus Iohannis

  Știrile Zilei