10:29 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  569235

  Nelu Tătaru are și pasiuni imobiliare – care se văd prin superba casă pe care și-a construit-o în orașul de domiciliu, Huși; pe de altă parte, coabitarea PNL – Nicușor Dan ni s-a părut de la început problematică

  BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Unul dintre cei mai importanți jurnaliști de investigații, Mirel Curea, redactor-șef adjunct al ”Evenimentului zilei”, a anunțat o adevărată bombă: ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ar fi pregătit, în taină pentru a fi candidatul PNL la Primăria Capitalei.

  „Nelu Tătaru, ultima idee de candidat PNL la Primăria Capitalei!”, a scris Mirel Curea pe pagina de Facebook.

  Chestiunea ar avea legătură cu scandalul interpretării false a proiectului doctorului Streinu-Cercel – iar conform informațiilor jurnalistului ar urma să fie loviți atât dr. Streinu, cît și dr. Arafat.

  ”Ca să strălucească el, Raed Arafat și Cercel Străinu, ceilalți doi de pe frontul covidului, trebuie să apară a fi niște pricăjiți, iar Nelu să fie un fel de Matt Damon în filmul Contagion”, scrie Mirel Curea, aruncând și o acuzație de altă natură: ”Sigur, asta în paralel cu bătălia pe contractele din Sănătate”.

  Dar, Mirel Curea a dezvoltat ideea și în ”Evenimentul zilei”, ce-i drept adăugând și un semn de întrebare în titlu... Jurnalistul scrie că ”odată reluată și împinsă cum trebuie, informația cu presupusa intenție (…) devenea muniție”.

  Muniție pentru ce? – întreabă Curea, răspunzând tot el – ”În primul rând, în bătălia pe contractele din Sănătate, unele de sute și sute de milioane de euro”.

  ”În al doilea, într-un scop pe care nu pot să nu-l notez, chiar dacă o fac cu foarte mari rezerve. Acela, potrivit căruia PNL ar urma să renunțe la candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, în favoarea celei a doctorului Tătaru”.

  De unde are Mirel Curea această informație? Jurnalistul menționează ”câteva surse bine informate”.

  Pe de altă parte, într-un comentariu, Mirel Curea afirmă că Tătaru nu prea ar fi fost încântat de idee: ”Chestia este că nu prea vrea. A cam și zis că nu vrea, de nu a înțeles nimeni ce l-a apucat să spună că după ce se termină cu covizii, el se întoarce la el la spital”.

  Tot pentru că nu aveam certitudinea, am așteptat să vede o reacție, vreo dezmințire din PNL la postarea sau articolul lui Mirel Curea – dar nimic! Cert este că se lucrează la imaginea a două personalități din PNL, miniștrii Tătaru și Vela. Primul este dinamic, cu alura omului care nu vorbește mult, dar e mereu pe teren.

  Marcel Vela e mai ”artist”, e „interpretul” care își potrivește glasul, e empatic… dar are în spate poliția, față de care atitudinea bucureștenilor nu e foarte pozitivă. În plus, interesul său este îndreptat către bogatul județ de unde vine – Caraș-Severin.

  Ca un scurt comentariu: Nelu Tătaru are și pasiuni imobiliare – care se văd prin superba casă pe care și-a construit-o în orașul de domiciliu, Huși (vezi foto jos); pe de altă parte, coabitarea PNL – Nicușor Dan ni s-a părut de la început problematică. Tătaru e un om de partid – și, după cum spun cei care îl cunosc, un tip inteligent și pregătit, care NU pierde nicio oportunitate. 

  Potrivit ultimelor date ale Organizației Mondiale a Sănătății, numărul total al bolnavilor la nivel mondial este de 2,39 de milioane, iar 162 mii de persoane au decedat.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Scandal total! Se cere DEMITEREA lui Tătaru, acuzație bombă: SPECULĂ cu măști fără factură
  Tătaru, declarația zilei! Se schimbă toate datele! Confirmă ce afirmau contestatarii?!
  Sindicaliștii din Sănătate, somație publică pentru ministrul Nelu Tătaru
  Tătaru, despre redeschiderea școlilor și schimbările în desfășurarea orelor
  Tătaru, reacție uluitoare în scandalul care îl vizează! Dă vina pe un cunoscut deputat!
  Tagurile:
  PNL, Primăria București, Candidat, Mirel Curea, Nelu Tătaru


  Știrile Zilei