23:47 06 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.39
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  4356130

  Diferența între discursul ferm clar al fostului premier – și ambiguitățile lui Marcel Ciolacu – cel care vorbește într-una de ”proiecte” neclare… precum Ludovic Orban

  BUCUREȘTI, 22 mai – Sputnik, Dragoș Dumitriu. În timp ce Marcel Ciolacu promite o moțiune de cenzură… după starea de alertă – fostul premier atrage atenția că  ”Ludovic Orban și echipa lui au folosit și folosesc criza coronavirusului drept pretext pentru a nu face nimic de substanță”.

  ”E evident că de la actualul guvern ne putem aștepta doar la neglijențe, întârzieri și rateuri”, spune Dăncilă, preluând inițiativa: ”Trebuie să scutim România de acești nepricepuți, deci PSD trebuie să depună rapid o moțiune de cenzură care să-l trimită pe tușă pe Ludovic Orban”.

  De fapt, spune Dăncilă, și Comisia Europeană ”îl trage de mânecă pe Ludovic Orban pentru managementul jalnic al guvernului pe care-l conduce”, chiar dacă face asta ”sub limbajul diplomatic standard la Bruxelles”.  

  ”A constatat limpede și Comisia Europeană ceea ce au observat de mai multă vreme românii: că guvernarea PNL a răspuns în mod ineficient crizei coronavirusului, că măsurile de susținere a economiei sunt practic inexistente, că investițiile trenează, că nu s-a lucrat deloc în ceea ce privește echilibrele fiscale”, punctează Viorica Dăncilă.

  De remarcat încă o dată diferența între discursul ferm clar al fostului premier – și ambiguitățile lui Marcel Ciolacu – cel care vorbește într-una de ”proiecte” neclare… precum Ludovic Orban: „Lucrăm la un proiect politic şi la un proiect legislativ economic, împreună şi cu alţi parteneri politici de la alte formaţiuni şi când vom avea creionat acest proiect şi această variantă economică pentru români, vom veni cu o moţiune de cenzură”.

  Deci, ca și Orban, Ciolacu ”lucrează la proiecte”, adică aspecte de viitor, fără nimic palpabil, mai ales că el singur spune că nici nu are „creionat” încă! Marcel Ciolacu vorbește de ”alţi parteneri politici de la alte formaţiuni” – care sunt aceștia, pentru că nimic nu e clar și definit!

  Așa cum spuneam, alta e exprimarea fermă a unor oameni cu experiența și rezultatele bune ale unei guvernări – precum Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici sau Victor Ponta.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Marcel Ciolacu, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei