17:35 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  2480161

  ”Efectele negative, grave și repetate unt consecințe ale acțiunilor aberante, aroganței, incompetenței și iresponsabilității cu care Puterea penelistă s-a manifestat în toată această perioadă”

  BUCUREȘTI, 10 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mai mulți analiști au remarcat ”schimbarea” discursului lui Iohannis, care nu a mai atacat PSD, ba chiar propune o conjugare a eforturilor! Ori, spre deosebire de Marcel Ciolacu, Șerban Nicolae nu preia această teză, ci îl consideră pe Iohannis vinovat de ceea ce se petrece.

  Senatorul jurist face un ”bilanț” al faptelor președintelui și oamenilor săi.

  ”Când cursurile școlare fuseseră deja suspendate în România pe motiv de COVID-19, Iohannis și PNL încă vorbeau de obiectivul suprem al alegerilor parlamentare anticipate”, scrie Șerban Nicolae.

  Dar, ce e mai grav, după patru luni, Iohannis și guvernul său minoritar ”află că România nu are un cadru legislativ adecvat pentru a lua măsuri de prevenire și combatere a COVID-19 (!!)” – și în consecință, ”fără nicio consultare, guvernul minoritar propune un proiect de lege privind carantina în caz de epidemie, mostră de absurd, iraționalitate și atitudine totalitară”.

  ”Iohannis și guvernul său minoritar au refuzat, cu aroganță și încrâncenare, orice informare, consultare sau dialog cu Parlamentul ori cu societatea civilă”, subliniază senatorul, punctând că ”patru luni, Iohannis și guvernul său minoritar au luat măsuri discreționar, de pe o zi pe alta și fără o minimă evaluare prealabilă a posibilelor efecte”.

  Mai mult, Șerban Nicolae nu trece cu vederea că în toată această perioadă Iohannis și guvernul său minoritar ”au instigat permanent la încălcarea măsurilor impuse populației prin instituirea unor excepții fără motive raționale și obiective, modificarea repetată și irațională a regulilor, comportament iresponsabil”.

  Concluzia lui Șerban Nicolae e clară, dincolo de aparențele „schimbării” lui Iohannis: ”efectele negative, grave și repetate, produse în gestiunea epidemiei COVID-19 sunt, în exclusivitate, în sarcina lui Iohannis și a guvernului său minoritar, reprezentând consecințe ale acțiunilor aberante, aroganței, incompetenței și iresponsabilității cu care Puterea penelistă s-a manifestat în toată această perioadă”.

  Senatorul a ilustrat textul cu celebra poză din guvern: ”Imagine reprezentativă, cu peneliști care „colaborează și dialoghează instituțional” pentru combaterea eficientă a epidemiei”.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova  Știrile Zilei