10:59 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  1507202

  Iată cum așa zisa presă ”pro-vest” se pretează la falsuri și manipulări grosolane, folosite ulterior de autoritățile ”liberale” din România!

  BUCUREȘTI, 15 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Publicația ”pro-Occidentală” și cu orientare iohannistă G4Media titrează chiar în deschiderea site-ului: ”Protestatarii anti-COVID s-au oprit în fața Ambasadei Rusiei ca să aplaude”.

  Din text aflăm că ”Protestatarii, care manifestă împotriva legii carantinării și izolării pacienților infectați cu coronavirus, s-au oprit preț de câteva minute în fața Ambasadei Rusiei unde au aplaudat”.

  Ce se înțelege de aici? Că protestatarii ar fi aplaudat Rusia, deci s-ar demonstra alegațiile că în spatele manifestațiilor este ”Rusia”! Și, ca dovadă, o mulțime de comentarii tembele și insultătoare la adresa protestatarilor și a Rusiei au fost postate după articol.

  De fapt, este o manipulare crasă și se induce un fals grosolan! Protestatarii s-au oprit într-adevăr în fața Ambasadei Federației Ruse - dar nu pentru a aplauda Rusia, ci pentru a-l asculta pe Pompiliu Diplan… care a criticat Rusia (și China) pentru că susține (măsurile) OMS! Iar protestatarii au aplaudat ce a spus Diplan – deci criticile la adresa Rusiei, nu Rusia!

  Iată cum așa zisa presă ”pro-vest” se pretează la falsuri și manipulări grosolane, folosite ulterior de autoritățile ”liberale” din România! Și, culmea penibilului, falsul manipulator apare la capitolul ”Anchete”!...

  Titlul conține și o altă minciună – îi numește pe protestatari ”Protestatarii anti-COVID”, de aici inducând ideea că aceștia ar manifesta pentru că neagă existența virusului – aceasta fiind cea mai folosită minciună împotriva opozanților măsurilor dictate de autorități.

  În text apare o formulare mai apropiată de realitate - ”Protestatarii, care manifestă împotriva legii carantinării și izolării” – dar titlul contează cel mai mult într-o acțiune de manipulare!

  Mai mult, pentru a spori efectul manipulării, autoarea scrie că ”Protestul anti-COVID este organizat de Iosefina Pascal, o apariție frecventă și apreciată de Antena 3 și Sputnik, oficiosul Kremlinului”.

  Da, Sputnik a scos în evidență o tânără militantă pentru adevăr și democrație, care a dovedit inteligență și reale calități jurnalistice la un concurs organizat de o televiziune națională românească. Și da, la noi apar frecvent oameni de curaj și talent, nu semidocți sau personaje penibile și violente, care proferează trivialități în chip de ”formă de protest” sau ”demers politic”.

  Capturp ecran, G4media
  © Photo : Captură ecran
  Capturp ecran, G4media

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Ambasada Rusiei, Manipulare, Proteste


  Știrile Zilei