06:09 21 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.59
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  1902302

  Această grupare, care a mers paralel cu manifestațiile de tip Soros, are la bază un ”algoritm” (citește – susținere logistică diversă și complexă) trimis din SUA, pe linia unui om puternic din servicii

  BUCUREȘTI, 13 sept – Sputnik. Despre implicarea serviciilor secrete în apariția USR s-a scris mult, dar un fapt nu era clar – de ce serviciile române, încă militarizate, ar susține o grupare neo-stângistă, de tip troțkist și sorosist, apropiată mai curând de zona anarhistă decât de un sistem ordonat, specific militarilor?

  Răspunsul ar putea fi unul singur: nu a fost o acțiune a serviciilor române, ci a unor străine – de exemplu a celor americane, care vedem bine ce au făcut în Orient, anarhia de acolo creând fenomene antisociale și în Occident. Dar, cel mai clar este exemplul anarhiei actuale create chiar în SUA, contra președintelui Trump, de mișcările BLM și ale celor care susțin revendicări și pretenții excesive pentru unele minorități.

  Ori, dezvăluirea ”nucleară” este chiar confirmarea implicării americane în crearea USR – și a fost făcută de un celebru demnitar, fost ”maestru” al combinațiilor politice: Miron Mitrea.

  Fostul ministru și parlamentar a declarat la Antena 3 că USR și PLUS sunt ”partide create pe algoritmi, nu prin metodele clasice de politică la firul ierbii”.

  În cazul PLUS-ului lui Cioloș, Mitrea spune că s-a utilizat un ”sistem franțuzesc folosit de Macron”, adică mișcarea politică ”En Marche”.

  Dar, atenție acum: de ce nu a avut atâta succes, precum USR?

  ”Nu s-a comparat cu sistemul american adus de Coldea pentru USR”, a explicat Mitrea, subliniind că ”algoritmul e foarte bun la softul USR”.

  Deci, deocamdată pe scurt, Miron Mitrea a explicat că această grupare, care a mers paralel cu manifestațiile de tip Soros, are la bază un ”algoritm” (citește – susținere logistică diversă și complexă) trimis din SUA, pe linia unui om puternic din servicii.

  Așteptăm ca Miron Mitrea să dea alte detalii. Până atunci, să spunem că și lucrarea contra lui Victor Ponta dintr-un celebru dosar are legătură o zonă americană legată de Soros.

  Întâmplător, Miron Mitrea colaborează acum cu televiziunea la care ”Portocală” a început să vorbească despre cazul respectiv.

  (notă: declarația lui Miron Mitrea a fost consemnată de ”Știri pe surse”). 

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Americani, Partid, Florian Coldea

  Știrile Zilei