02:53 21 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.59
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  66090

  A apărut un nou aspect grav în afacerea intervenției lui Nicușor Dan, dar și un semnal rău din partea președintelui, într-un moment important al campaniei

  BUCUREȘTI, 17 sept – Sputnik. O nouă veste vine după ce ieri mai mulți parlamentari PSD l-au denunțat pe Nicuşor Dan la DNA, prin intermediul cunoscutului avocat Gheorghe Piperea. Acuzațiile sunt şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii și spălare de bani.

  Noutatea a fost expusă ieri seară de Gabriela Firea – în emisiunea lui Victor Ciutacu: omul de afaceri Mihai Mitrache, pentru care Nicușor Dan a intervenit în calitate de deputat și cu care s-a dus la Avocatul Poporului, nu este, de fapt, proprietarul terenului din Parcul Orășelul Copiilor!

  Proprietar este o mătușă a lui Mitrache, Paula Popescu. Firea consideră că intervenția, suspectă de aspecte penale, s-a făcut pentru o persoană care nu ar fi avut calitatea oficială – iar avocatul din povestirea lui Nicușor Dan avea contract de reprezentare de la mătușa afaceristului, nu de la acesta.

  ”Domnul Dan a spus că i s-a încălcat dreptul constituțional la proprietate domnului Mitrache, zis Câine, pe care l-a reprezentat”, a arătat Firea. ”A ieșit și Avocatul Poporului și au ieșit și documentele că domnul Mitrache nu este proprietar... Au inventat o adresă”.

  Domeniul public nu poate să fie proprietatea niciunei persoane, spune Firea, care subliniază – ”vă dați seama dacă am pune mâna pe acel dosar ce iese?”.

  Reamintim că, după apariția înregistrărilor și izbucnirea scandalului, Nicușor Dan nu a fost invitat să participe la inaugurarea tronsonului de metrou către Drumul Taberei, deși ar fi fost un moment de maxim avantaj electoral pentru candidatul PNL, mai ales că era prezent și președintele Iohannis.

  Ori, se pare că tocmai președintele a dat un semnal de distanțare de Nicușor Dan cu această ocazie.  Sper că nu crede cineva că președintele nu l-a chemat pe Nicușor Dan din respect pentru litera Constituției!…

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Nicușor Dan

  Știrile Zilei