12:29 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri locale în România 2020 (128)
  527130

  Cel mai important detaliu al scandalului a fost descoperit – și, odată cu asta, neadevăruri spuse de lideri politici, dar și o situație de ilegalitate

  BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Scandalul pătrunderii în sala în care se aflau voturile de la Sectorul 1 are șanse să ajungă de pomină în toată Europa. Motivul? Neadevăruri pe bandă rulantă spuse de unii dintre cei mai importanți lideri – în cazul de față Dan Barna, Clotilde Armand (europarlamentar!), cărora lșe țin partea Orban și Iohannis.

  O mare problemă o reprezintă identitatea celor care au intrat în sală. Aveau ei dreptul să fie acolo și să umble la sacii cu voturi?

  Barna și Armand spun că da, pentru că erau ”observatori” de la mai multe partide, ba chiar confundă ideea de ”observatori” cu cea de ”candidați” – care NU pot asista la numărătoare.

  Ei bine, Mihai Gâdea a venit însă cu NUCLEARA: cine sunt, de fapt, cei care au intrat în sală – care este adevărata lor identitate.

  ”Domnul Barna spune așa: în sala respectivă, cine a intrat este, de fapt, șoferul lui Tudorache. Deci șoferul lui Tudorache a intrat în sacii cu voturi. Și mai e o garanție, mai e o garanție că e un om de la PPUSL”, a spus Mihai Gâdea, citându-l pe liderul USR.

  Dar, surpriză, de fapt este vorba de oameni care au legătură cu USR! Potrivit datelor lui Mihai Gâdea, în sală au intrat următorii:

  • procurorul Sprîncu Nicolae, președintele Biroului de Circumscripție Electorală al sectorului 1
  • Andrei Nicolaescu, candidat USR-PLUS Consiliul Local sector 1 și consilierul Clotildei Armand
  • Diana Buzoianu, candidat USR-PLUS Consiliul Local sector 1
  • Mircea Matei, reprezentant USR Biroul de Circumscripție Electorală 1, sector 1
  • Un bărbat care face parte din personalul tehnic auxiliar.

  Deci, povestea se complică enorm. În plus, așa cum a arătat Răzvan Savaliuc, conform Legii 115/2005, a alegerilor locale, pentru a se umbla la voturi – număra, verifica – este nevoie de majoritatea biroului – deci 6 membri ai biroului. Ori, în cazul de față erau doar 4! Președintele și cei trei de la USR, pentru că al cincilea, un auxiliar de la tehnic, nu e membru al Biroului.

  Captură ecran Antena3
  © Photo : Captură ecran
  Captură ecran Antena3

  Video poate fi urmărit aici.

  Тема:
  Alegeri locale în România 2020 (128)
  Tagurile:
  București, scandal, fraudă, alegeri locale

  Știrile Zilei