06:31 25 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.29
 • USD17.48
 • RUB0.23
 • RON4.37
 • UAH0.62
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  1340121

  Cunoscutul economist și originalul internaut Dan Diaconu analizează fără menajamente promisiunile lui Zuckerman – ajungând la o concluzie sinceră: ”nu vine nici naiba să facă, doar să vă fure!”

  BUCUREȘTI, 12 oct – Sputnik. Apreciatul analist al Internetului, Dan Diaconu, cel care a dezvăluit în august pas cu pas ce se petrece acum, are o reacție dură după ce Zuckerman a promis marea cu sarea – iar miniștrii guvernului Orban au semnat tot felul de acorduri în SUA.

  Dan Diaconu ia promisiunile pe rând: autostrada către Polonia. ”S-a tot ventilat prin presă prostia aia cu „autostrada Gdansk-Constanța””, scrie Diaconu.

  ”Vă rog mult, nu mai fiți proști! E evident că americanii nu bagă nicio ceapă degerată aici deoarece America e falită”, scrie Diaconu, subliniind – ”Problema care se pune nu este despre câți bani dau, ci despre câți bani reușesc să aspire de pe-aici”.

  Oricum, le transmite economistul ”telectualilor de c(…)cat în frunte cu Caramitru ăl mic”: ”autostrada lu' pește, pe teritoriul României ... există deja. E vorba de A1. Atât. Din A1 mai e de construit segmentul Pitești-Sibiu, cel pe care Plăvanul are grijă să-l construiască strict până la limita Carpaților”.

  De ce asta? ”O să înțelegeți mai târziu”, scrie Diaconu. Dar, întrebarea pusă de mulți români este:  ”Va veni Bechtel ca să construiască segmentul cu pricina?”.

  ”Probabil da, deoarece abia au învățat cum să încaseze bani de-aici fără să facă nimic”, răspunde Dan Diaconu. ”Adică vor aspira cu randament maxim niște bani. Așa cum au făcut și cu Autostrada Transilvania. Simplu nu?”.

  Soluția economistului pentru autostradă e simplă: ”Dacă vreți autostradă, puneți mâna pe bâtă și mergeți la Plăvan și la Ministerul Transporturilor ca să prindă sumele în Buget și să lase naiba aiureala cu fondurile europene CARE NU VOR FI ELIBERATE PENTRU RESPECTIVUL SEGMENT!”.

  ”Băgați la cap bine: nu vine nici naiba să vă facă autostrada, doar să vă fure”, scrie Dan Diaconu, repetând – ”Vreți autostradă, puneți mâna pe par”.

  Ei, în schimb contractul de împrumut – așa zisa finanțare din SUA, Dan Diaconu o explică simplu: ”În ceea ce privește reactoarele de la Cernavodă e ca-n bancul cu Radio Erevan: de fapt nu era vorba de opt miliarde ci de nouă și nu s-au dat, ci s-au luat”.

  ”Ce vor face americanii acolo? Cică vor începe cu niște reparații (a se citi furt fără să facă nimic) și-apoi vor mai moșmondi ceva pe-acolo”, scrie Diaconu, rezumând simplu: ”Himere”.

  De fapt, americanii ”nu vor face decât să fure bani”. În schimb, situația era alta cu parteneri ”ne-strategici”!

  ”Chinezii veniseră cu finanțarea și cu business plan-ul de la A la Z”, arată Diaconu, dând și exemplul Rusiei, cel mai mare constructor de centrale nucleare: ”La unguri, rușii au venit cu finanțarea și cu tehnologia”.

  În schimb, ”La noi americanii vin cu deștu-n fund și cu „pertenereatul” - a se citi jaful la lumina zilei”!.

  Concluzia… sub forma unei întrebări sincere: ”Oare când veți înceta să mai fiți proști?”.

  Îi lăsăm pe alții să răspundă.

   

  Tagurile:
  Adrian Zuckerman, Americani, Dan Diaconu

  Știrile Zilei