14:40 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  1185230

  Declarația economistului șef al Băncii Naționale a României, Valentin Lazea, a pus pe jar România – a vorbit de scăderea salariilor și reducerea perioadei de lucru. Daniel Zamfir spune cum trebuie văzută această ieșire a oficialului BNR

  BUCUREȘTI, 20 nov – Sputnik. Senatorul Daniel Zamfir nu uită și nu poate fi păcălit! Așa s-ar traduce reacțiile sale când vine vorba de bănci – mai ales de BNR.

  ”SE REPETĂ SCENARIUL DIN 2009!  TĂIEREA SALARIILOR ȘI AUSTERITATE!”, scrie cu majuscule senatorul, referitor la declarația lui Lazea.

  Zamfie aduce aminte că atunci, în 2009, ”a ieșit consilierul Croitoru de la BNR să spună că e nevoie să se taie salariile cu 25% - și guvernul Boc s-a executat”.

  ”Acum, alt oficial de la BNR, economistul șef Lazea,  aruncă buzduganul: tăierea salariilor cu 20%”, atrage atenția Daniel Zamfir, expunând și urmările: ”Acum, Orban va tăia salariile bugetarilor cu 20%”.

  Mai mult, Daniel Zamfir spune că Orban ”nu va dubla nici alocațiile , nu va crește pensiile”. În schimb, ”va ajuta doar sistemul financiar-bancar și marile corporații”.

  ”Atât știu, atâta pot! Opriți-i pe 6 decembrie că ne vor nenoroci pe toți!”, încheie Daniel Zamfir.

  Într-o reacție la Antena 3, purtătorul de cuvânt al BNR, Daniel Suciu, a spus că ”Valentin Lazea nu are competenţe decizionale în domeniul fiscal, declaraţiile sale rămânând doar simple opinii”. Dar, evident, Lazea nu a vorbit aiurea – ci discuții pe această temă există – inclusiv la BNR.

  Tagurile:
  Daniel Zamfir, BNR

  Știrile Zilei