11:50 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  985245

  Un cunoscut sociolog și analist politic scoate în evidență marea greșeala comună a președintelui Donald Trump și a fostului ”cel mai puternic politician român”, Liviu Dragnea

  BUCUREȘTI, 9 ian – Sputnik. Doi oameni care au ajuns la putere în același timp, doi politicieni care păreau a avea controlul total al suprastructurii țărilor lor. Și, totuși, în ambele cazuri a fost consemnat eșecul.

  Și Mirel Palada, unul dintre cei mai valoroși sociologi și analiști ai politicii consideră că ”Trump are soarta lui Dragnea”. Motivul eșecului? Același și în cazul americanului și în cel al românului:

  ”Cât a avut puterea în mina, a avut reticențe în a schimba sistemul spre a-l domestici - Serviciile secrete, justiția, mass media, inclusiv social media – oricum, între cele trei domenii menționate există o suprapunere semnificativă”, explică Palada.

  De fapt, în cazul lui Trump, Mirel Palada este de părere că ”Dacă avea putere cu adevărat, le închidea gura, îi neutraliza, îi controla”.

  ”Putea să facă asta. N-a făcut-o. Acuma îi închid ei gura lui”, scrie Palada, subliniind principiul de bază al luptei pentru putere: ”În război nu există milă. Cui îi e milă e un prost și merită să piardă”.

  Ce s-ar putea înțelege din ce spune Palada? Că în (bătălia) politică, acela care se gândește la țară, respectă regulile și nu calcă în picioare tot pentru a câștiga… ”e un prost și merită să piardă”?... Dacă e așa, rău a ajuns lumea în care trăim!...

  ”În momentul de față încet încet, pas cu pas, începe să nu mai fie nici o diferență între politică și război”, conchide Mirel Palada, încheind cu cinicul „Ghinion”.
  Tagurile:
  Donald Trump, Liviu Dragnea

  Știrile Zilei