00:56 06 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  2867282

  Ultima oră: ministrul de Interne, Lucian Bode, confirmă că la Marius Nasta NU a fost incendiu! Intervenția în forță a ISU și a ministrului Voiculescu par a avea o altă motivație – Diana Șoșoacă dezvăluie

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Incidentul de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București se înscrie într-o altă paradigmă decât cele din ultima vreme: NU au fost victime iar intervenția ISU a fost supradimensionată.

  Astfel, deși NU a fost vorba de un incendiu, ci de o degajare de fum la un ventilator al unității mobile (externe) de terapie intensivă, aflată în curtea spitalului, ISU a intervenit în forță, aparent fără justificare.

  Să nu fi avut spitalul nici un specialist care să fi comunicat situația reală către ISU? Ciudat, mai ales în situația actuală!

  În al doilea rând, deși situația era clarificată, a apărut și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, însoțit cu o mulțime de ziariști.

  În al treilea rând, explicațiile au fost contradictorii, ministrul Voiculescu și managerul spitalului, dr. Beatrice Mahler, contrazicându-se dacă au fost sau nu flăcări.

  Azi, ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat că NU a fost vorba de nici un incendiu!

  Și atunci, de unde disperarea asta a Guvernului, mai ales a comodului și relaxatului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu? Același care NU își asumă nicio responsabilitate în cazul ”Matei Balș” și care nu pare prea dornic să afle adevărul despre tragedia anterioară, de la Piatra Neamț.

  ”Vlădutz sforăie calin pe Realitatea că au trimis 10 autospeciale și toată urgența la ceva ce nu a fost nici abur”, notează ironică jurnalista de investigații Sorin Matei.

  Este doar una dintre persoanele intrigate de insistența și implicare ministrului Sănătății într-un caz care… nu există!

  Primul gând – a încercat Vlad Voiculescu o lovitură de imagine?

  Se pare că NU e vorba numai de atât, consideră senatoarea Diana Șoșoacă, după ce l-a făcut pe Vlad Voiculescu să plece în grabă de la spital.

  ”Cum explicați că ministrul s-a dus acolo, cu toată presa, când a fost o simplă flamă?”, întreabă senatoarea, care face o legătură cu ceea ce se petrece… Valea Jiului: creezi un eveniment ”când vrei să spargi protestul miner și să faci să uite de protest”!

  Deci, un incident la care populația este sensibilă – și care ar fi avut rostul de a abate atenția opiniei publice de la situația gravă din Valea Jiului!

  De asemenea, senatoarea consideră că se vrea perpetuarea ideii de pandemie, pentru a nu se începe anchetarea fondurilor cheltuite de ministere cu firme apropiate de PNL.

  ”Iohannis trebuie să dea aprobarea pentru anchetarea acestor demnitari care au aprobat fondurile”, cere senatoarea Diana Șoșoacă.

  O întrebare de final – vom avea parte de asemenea incidente care să facă uitate alte probleme, chiar foarte grave? Nu am fi primii, iar ceea ce s-a petrecut în SUA ne face să credem că așa ceva este foarte posibil.

  Tematic

  Șoșoacă devine imaginea protestelor din Valea Jiului
  Codrin, declarație fulminantă despre Diana Șoșoacă, pune pe jar liderii PSD!
  Tagurile:
  Spital, Diana Șoșoacă

  Știrile Zilei