04:19 25 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.27
 • USD17.49
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.63
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  89372

  Politicienii și experții ucraineni îndeamnă la un război cu Rusia. Ce șanse are armata ucraineană într-o confruntare militară cu forțele armate rusești.

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Armata ucraineană nu va fi în stare să opună nimic forțelor armate ale Rusiei în cazul unei confruntări militare, consideră președintele Centrului de Analiză Sistemică și Prognoză, Rostislav Ișenko.

  Potrivit politigologului, forțele armate ale Ucrainei nu dispun de o gamă necesară de arme, finanțare suficientă, precum și de experiență în desfășurarea acțiunilor militare conform unor standarde moderne.

  “Ucraina nici nu se va opune armatei ruse, iar Lvov și Dnepropetrovsk se vor întrece cine va înmâna primul flori”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube “Ukraina.ru”.

  Totodată, armata ucraineană nu dispune, practic, de aviație, apărare antiaeriană, tehnica blindată poate fi “spartă cu o minge de tenis”, iar soldații sunt asigurați cu arme și muniție din arsenalele sovietice, a concluzionat Ișenko.

  Politicienii și experții din Ucraina fac periodic declarații militariste antirusești. Așa, consilierul pentru politica informațională a delegației ucrainene în grupul trilateral de contact pentru soluționarea diferendului din Donbas, Aleksei Arestovici, a declarat mai devreme că Kievul “va trece în ofensivă” în cazul unui război cu Moscova. Potrivit lui, Ucraina ar putea deveni pentru Rusia un Afganistan, doar că “unul mai dur”.

  Diplomatul a adăugat că doar armele nucleare ar fi în stare să se opună rachetelor ucrainene.

  Politologul, doctor în economie socială, Zinovie Svereda, la rândul lui, a cerut aruncarea în aer a podului din Crimeea și organizarea unui „nou Pearl Harbor” pentru Rusia.

  Tematic

  Kozak: Pentru Ucraina ar fi fost sinucigaș să reînceapă acțiunile militare în Donbas
  Ucraina introduce restricții dure legate de coronavirus - un nou lockdown
  Ucraina și Moldova pot bloca Transnistria – expert
  Rușine maximă și cinism: Iohannis și Aurescu neglijează TOTAL românii din Ucraina!
  Care sunt perspectivele blocului militar Georgia–Moldova–Ucraina
  Polonia și Ucraina îl îndeamnă pe Biden să „pună capăt” construcției Nord Stream 2
  Tagurile:
  Război, Rusia, Ucraina

  Știrile Zilei