15:35 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  331130

  Sancțiunile SUA împotriva Rusiei sunt un instrument pentru a schimba piețele, permițând mai multor grupuri economice să câștige bani.

  BUCUREȘTI, 18 mart - Sputnik. Sancțiunile Departamentului de Comerț al SUA împotriva Rusiei sunt un instrument pentru a schimba piețele, permițând mai multor grupuri economice să câștige bani, a declarat pentru RIA Novosti vicepreședintele Partidului Rostov, Viktor Zvagelsky

  Departamentul de Comerț al SUA și-a anunțat intenția de a extinde restricțiile de export asupra Rusiei din cauza situației cu Alexei Navalny. Potrivit declarației, sancțiunile comerciale ale SUA vor afecta exporturile legate de securitatea națională, o serie de scutiri pentru aviație și spațiu vor fi valabile doar până la 1 septembrie.

  Potrivit lui Zwagelsky, este ciudat să ne așteptăm de la administrația președintelui american Joseph Biden că acesta se va comporta într-un fel sau altul. "Statele Unite au anunțat de la bun început că va fi nevoie de o politică destul de dură în ceea ce privește, din punctul lor de vedere, ilegalitatea proceselor", a reamintit el.

  „Dar, de fapt, statele nu luptă pentru respectarea drepturilor omului în Rusia, toate acestea sunt un mare joc vechi de dragul anumitor grupuri economice transnaționale: nimic altceva decât să legănăm arborele economic astfel încât prețurile stocurilor, valutelor , bitcoin fluctuează. În acest caz, orice motiv pentru a anunța sancțiuni este doar un instrument pentru ca cineva să câștige bani pe acesta ", este sigur interlocutorul agenției.

  Zvagelsky crede că Statele Unite nu vor impune sancțiuni grave împotriva Rusiei. "America nu a inclus și nu va include niciun mecanism prohibitiv pentru a interzice exportul de petrol și gaze, tot ceea ce constituie baza bugetului nostru. În primul rând, este periculos. În al doilea rând, este neprofitabil", a subliniat el.

  "Pe baza acestui fapt, putem concluziona că introducerea de noi sancțiuni nu va afecta în niciun fel climatul investițional. Cei care investesc în Rusia desfășoară proiecte mai riscante decât dacă ar investi, de exemplu, în Europa . Acest risc primește mult mai mult dividende. Toată lumea riscă atât cât este dispus să riște. Și dacă există sau nu sancțiuni, nimănui nu îi pasă profund ", a conchis expertul.

  Tematic

  Știrea nopții: Masacru în SUA – cel puțin 8 morți, majoritatea femei!
  Ambasada Rusiei a răspuns acuzațiilor SUA privind "interferența" în alegeri
  Din nou despre influențarea alegerilor din SUA
  Tagurile:
  Sancțiuni, SUA

  Știrile Zilei