12:51 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  56781

  Nu e doar o joacă pe tastatură și o mică provocare – e chiar o observație "de specialitate" a trezirii și dezamăgirii care stăpânește mulți români care au sperat altceva de țara lor.

  BUCUREȘTI, 22 mart – Sputnik. România – o colonie, românii, sclavi în propria țară. Tot mai mulți cred asta, trezindu-se la o realitate pe care îi sperie sau de care vor să fugă.

  Mirel Palada a scris un scurt eseu pe această temă – un text care merită citit. E despre România, așa cum o vedem… dar vrem să închidem ochii.

  ”În cele din urmă, ajungi să înțelegi că cel mai de preț e libertatea. Nu banii. Nu dreptatea. Nu sănătatea. Ci libertatea”, scrie Mirel Palada.

  Dar sănătatea? ”Sănătatea e tot o formă de libertate”, răspunde Mirel Palada. De fapt, ”Libertatea e cuvîntul cel mai acoperitor, cel mai puternic, care le subsumează pe toate celelalte”.

  Dar ajungi prea tîrziu să-ți dai seama de asta,” că o viață întreagă ai fost păcălit de făcătorii de zgomote viclene”, atrage atenția Mirel Palada.

  ”Și cînd îți dai seama că nu vei avea parte de libertate, că întotdeauna va sta cineva cu samavolnicia puterii sale ridicată arbitrar asupra capului tău de slugă proastă, începe restul vieții tale - aia dezamăgită și acră și din ce în ce mai actuală”, scrie sociologul.

  Concluzia lui Mirel Palada: ”Mai bine rămâneai prost și naiv și credeai în toți fluturii de pe pereți” De ce? ”Păcăleala prezintă confort la creier”. Așa că…

  ”Fericiți cei săraci cu duhul, căci a lor va fi împărăția sclaviei”.

  Eseul excelentului sociolog nu e doar o joacă pe tastatură și o mică provocare – e chiar o observație ”de specialitate”. Fiindcă sunt mulți care simt asta, mai ales cei care nu mai sunt la prima tinerețe – și s-au deșteptat din primele vise.

  Tematic

  Controversatul Mirel Palada face un gest unic pentru o persoană publică!
  Cifre de ultimă oră în sondajul lui Palada: Surpriza ascensiunii unui partid!
  Mirel Palada: ”Stăpânirea europeană va face din noi demni urmași ai slugilor și iobagilor”
  Tagurile:
  Mirel Palada

  Știrile Zilei