06:58 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (292)
  2363323

  Celebrul jurnalist este scârbit și revoltat de jurnaliștii deveniți propagandiștii radicali, promotori ai semidoctismului rusofob

  BUCUREȘTI, 26 apr – Sputnik. Mereu atent la ceea ce se petrece în România dar și în lume, dar și mereu dornic de a experimenta tot ce e nou în materie de jurnalism, Ion Cristoiu și-a descoperit o nou vocație: aceea de ”One Show Man”.

  Episoadele zilnice ale ”Jurnalului” său video sunt realizări de excepție – iar preluarea lor de către televiziuni – mai ale de către noua televiziune națională ”Metropola” – le-au transformat într-o veritabilă concurență pentru emisiuni consacrate de la aceeași oră.

  Asta pentru că, pe lângă pregătirea subiectului și inteligența jurnalistică inegalabilă, ”patriarhul presei române” dovedește și un fel de talent interpretativ de excepție – asociată cu un șarm al exprimării colocviale și ușor arhaizate.

  Dar, pe fond, Cristoiu rămâne un cozeur tăios, cu reflecții punctuale, de care nu scapă nici cei cu protecție ”strategică”.

  Bunăoară, Ion Cristoiu își arată revolta și scârba față de excesele unor ziariști propagandiști – în special Radu Tudor – dar și pentru cei care, în loc să analizeze serios, obiectiv (situația tensiunilor legate de Rusia, în cazul de față) adoptă o atitudine ”de-ți vine greață”.

  ”Mă simt umilit, ca român, că am jurnaliști slugi - propagandiști”, spune Ion Cristoiu, asociindu-i cu  cei din anii 50, ”care scriau despre Moscova de-ți venea greață”.

  Aveau ce scrie multe lucruri frumoase despre Moscova, consideră Cristoiu dar ei exagerau  - așa cum fac cei de acum. 

  ”De ce nu putem să fim noi ziariști, să comentăm obiectiv - nu să fim pentru Rusia, dar să analizăm, să comentăm”, spune Cristoiu, făcând apel la profesionalism și obiectivitate. 
  Тема:
  Relațiile româno-ruse (292)
  Tagurile:
  Jurnaliști, NATO, Ion Cristoiu

  Știrile Zilei