09:47 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  1146170

  Mesaj superb al cunoscutului avocat – și în același timp un avertisment, chiar dacă scris cu credință și blândețe, contra ”abisului de dincolo de lumină pe care ni-l pregătesc progresiștii ultra-miliardari sub numele de transhumanism”

  BUCUREȘTI, 2 mai – Sputnik.  Reputat avocat și profesor de Drept, Gheorghe Piperea demonstrează încă o dată că elita Baroului este formată din oameni de mare cultură.

  Piperea face asta de fiecare dată când publică un text – ca de pildă excepționalul mesaj transmis înaintea nopții de Înviere – o invitație la introspecție adresată omului modern – ”conectat” și ”aliniat” la toate sistemele care manipulează societatea de azi. 

  ”Să rămânem tăcuți și senini o vreme, ocazie cu care o să lipsim de conținut și de munți de bani feisbuc, cenzorul totalitar și remodelatorul satanic al minții și sufletului omului”, scrie Piperea, adăugând – ”Să lăsăm caracterele ne-jucătoare (non-playable characters), golemii și oamenii de tinichea ai nou-normalismului fără obiectul urii lor perpetue, libertatea”.

  Și asta să o facem ”măcar o vreme”, propune avocatul și dascălul de elită. În schimb, în locul obiceiurilor care ne domină deja viața, Piperea propune altceva: ”Să reflectăm cu calm la semnificația victoriei spirituale asupra morții, Învierea urmată de Înălțare”.

  Și dacă vom face asta, vom vedea ”cât de măruntă este lucrarea satanică a ultra-bogaților butaforiei digitale, care încearcă să își cumpere amortalitatea pe Pământ, cu munții lor de bani și cu ajutorul bechemotului tehnologic creat prin furtul datelor noastre cu caracter personal”. 

  Altfel spus, această ultimă idee înseamnă ”să ne luăm înapoi ceea ce acești pirați ai internetului ne-au furat, bucățelele de suflet, emoțiile, istoria, idealurile, egalitatea de șanse„.

  Și, da, Piperea ne invită ”să contemplăm din nou creștinismul, pentru a putea înțelege că cel ce I se supune doar lui Dumnezeu, este liber față de stăpânii efemeri ai Pământului și față de toți ceilalți oameni, și că noi toți suntem datori cu o moarte, dar puțini suntem capabili de mântuire - dacă nu uităm niciodată ce înseamnă libertatea”.

  ”Să comparăm abisul de dincolo de lumină (Tehom), de care se tem chiar și demonii, abis pe care ni-l pregătesc progresiștii ultra-miliardari sub numele de transhumanism, cu lumina blândă a trăirii în sânul familiei, la adăpostul neamului”, scrie Piperea, ”Să ne reamintim esența divină a solidarității sufletești - euharistia și adevăratul țel al existenței noastre pe Pământ, înflorirea și binecuvântarea condiției umane – eudaimonia”.

  Mai pământean spus – ”Să fim caractere jucătoare ale condiției umane, cu limitele și condiționările sale, și nu simple profile informatice sau avataruri de plastilină remodelabile”.

  ”Să fim după chipul și asemănarea Lui, și nu după modelele lor, simulate pe calculator”, scrie Gheorghe Piperea, încheind inspirat: ”Să stăm în lumină, să fim ca niște candele în noapte, și nu ne vom pierde libertatea. Și nici sufletul”.

  Tematic

  Gheorghe Piperea, fulminant: ”Vor fi curând la lada de gunoi a istoriei!”
  ACUM: Rareș Bogdan, problemă cu Justiția! Piperea l-a dat în vileag!
  Gheorghe Piperea dă verdictul: ”Arafat e principalul vinovat!
  Tagurile:
  Gheorghe Piperea

  Știrile Zilei