03:28 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Laura Codruța Kovesi

  Confirmare la Parchetul General: Kovesi, probleme uriașe!

  © AFP 2019 / JACQUES DEMARTHON
  Breaking News
  Sa primesc un link scurt
  201963

  Un martor important confirmă că știa de plata făcută de Sebastian Ghiță pentru avionul care a făcut cursa la Jakarta – și de relația de prietenie între miliardar și Kovesi

  BUCUREȘTI, 13 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Cea care e minte e Laura Kovesi”, a declarat socrul lui Sebastian Ghiță la ieșirea de la Parchetul General, unde a fost audiat ca martor în urma dezvăluirilor miliardarului fugar.

  Audiat de procurorii Adinei Florea, Dumitru Cârstea a vorbit de celebra petrecere de la vila lui Ghiță la care a participat Laura Kovesi.

  Grav pentru Laura Kovesi este că Dumitru Cârstea a recunoscut – inclusiv în fața presei, după ce a ieșit de la audieri – că a auzit de la Sebastian Ghiță că acesta ar fi plătit pentru avionul cu care a fost adus Nicolae Popa.

  Din ceea ce i-a spus ginerele său, Popa a înțeles că această plată ar fi fost necesară pentru a o ajuta pe Laura Kovesi să avanseze în funcție.

  Cârstea a confirmat și faptul că știa de relația de amiciție dintre Kovesi și Ghiță, astfel că nu s-a mirat când a văzut-o la petrecerea din vila ginerelui său - unde ”a stat 7 ore”!

  Ghiță îi vorbise în repetate rânduri de relația lor apropiată, ceea ce a dus și la acea plată care ar fi fost făcută pentru a o susține pe Kovesi.

  Reamintim Sebastian Ghiță a făcut dezvăluiri conform cărora Kovesi i-ar fi solicitat o sumă mare de bani pentru a-l aduce în țară pe Nicolae Popa, fostul director al FNI, demers care i-a fi fost de folos lui Traian Băsescu.

  Dosarul bazat de dezvăluirile lui Ghiță, materializate printr-o plângere către Secția pentru anchetarea magistraților făcută la începutul săptămânii trecute, este anchetat de procurorii conduși de procuroarea Adina Florea, cea pe care Tudorel Toader a propus-o pentru șefia DNA.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei