18:31 18 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69
  Avertizare de drum înzăpezit

  Drumul Chișinău-București, închis după vama Albița

  © Photo: INFOTRAFIC MOLDOVA
  Breaking News
  Sa primesc un link scurt
  347 0 0

  Autorităţile judeţene au decis să restricţioneze accesul tuturor categoriilor de autovehicule pe DE 581, tronsonul Huşi-Albiţa, după ce, iniţial, se luase măsura opririi temporare a maşinilor.

  BUCUREŞTI, 11 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Vaslui spun că, iniţial, se luase decizia ca maşinile de mare tonaj să fie oprite temporar prin punctul de trecere a Frontierei Albiţa. Măsura a fost extinsă, însă, pentru toate categoriile de maşini, în vederea evitării unor blocaje.

  La această oră, pe toate drumurile naţionale din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, din cauza ninsorii şi a viscolului, vizibilitatea fiind redusă sub 100 de metri.

  "Am închis mai multe drumuri judeţene deoarece sunt probleme din cauza ninsorii abundente şi a viscolului puternic. Avem rugămintea la cetăţeni să nu pornească la drum decât dacă este absolut necesar, pentru a nu îngreuna activitatea drumarilor", a declarat vicepreşedintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan, potrivit agerpres.ro

  Drumurile judeţene închise temporar circulaţiei sunt: DJ 284 Arsura - Ghermăneşti, DJ 247 Codăeşti - Emil Racoviţă, DJ 244C Pădureni - Urlaţi, DJ 244K Muntenii de Sus - Tanacu, DJ 245 A Lipovăţ - Bogdana şi 248A Rafaila - Sofroneş.

  De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a decis ca TIR-urile, cisternele şi camioanele să rămână la terminalul de marfă până la expirarea codului galben de vreme rea, au explicat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Vaslui.

  Reamintim că până astăzi la prânz judeţul Vaslui se află sub avertizare Cod Galben de vreme rea, fiind înregistrate ninsori care vor forma un strat consistent de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitaţii mixte şi polei.  Știrile Zilei