21:27 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  EDITORIALIST
  Sa primesc un link scurt
  51553

  Occidentalismul a devenit un soi de religie

  Bogdan Duca, analist politic

  Când mă mai nimeresc în fața câte unui text din ăsta, "deontologic" sau telefist, nu pot să nu mă simt ca în fața unei mitologii religioase.

  Dumnezeul este "Occidentul". Acest dumnezeu ne promite accesul la paradisul deplinei integrări euro-atlantice (simpla aderare nu e suficientă- e ca "mântuirea obiectivă" din dogmaticile creștine").

  Ionuț Țene
  © Photo : Ionuț Țene

  Dar pentru asta trebuie să dovedim că suntem vrednici. Trebuie să nu comentăm voința Occidentului, oricare ar fi aceasta. De asemenea trebuie să fim atenți să nu cumva să greșim în contra profeților și sacerdoților acestei religii: ambasadorii, oengiștii sau deontologii.

  E nevoie și de o asceză, de o luptă interioară care să te facă demn de statutul de "occidental". Ca în orice religie e necesară o tăiere a voii și o negare a vechilor credințe. Cum ai putea accede la starea paradisiacă de occidental dacă nu accepți morala și moravurile occidentale?

  Homosexualitatea,disprețul față de fosta religie creștină, intoleranța numită corectitudine politică și fanatismul ideologic împachetat sub numele de toleranță, sunt valorile ce trebuiesc asumate. Altfel….

  Ah, și e foarte important să te rupi de vechea lume. Nu ai cum să fii un adept autentic al dumnezeului Occident dacă nu disprețuiești știrbii, proștii și votanții PSD. Și mai ales să urăști.

  Dacă disprețul tău nu capătă forma urii și a agresivității verbale, dacă nu se lasă cu jigniri, credința ta e….cam știrbă. Și știrbii nu sunt deloc ok, o știm din scrierile lui Gabriel Liiceanu.

  La fel, trebuie să nu comentăm niciodată când Occidentul își ia partea. În definitiv, dacă nu vine Occidentul să ne fure, există tot timpul riscul ca să ne fure rușii, pesediștii și vecinii, demonii necesari pentru ca această credință să fie funcționabilă. Și decât să ne fure demonii, mai bine să facem sacrificii zeului, nu? 

  De altfel e imposibil să ai vreun dubiu cu privire la perfecțiunea Occidentului dacă nu ești ispitit de vreunul din acești trei demoni. De aceea pro-occidentalul nu va accepta nicio critică adusă dumnezeului lui decât sub rezerva că cel care o aduce este fie omul rușilor, fie al ungurilor, fie al pesediștilor…

  Există și un ritual bianual: acela al participării la mitingurile anticorupție. De asemenea există și o sărbătoare anuală: cinstirea momentului Colectiv, când, nu contează că a avut loc un accident teribil, provocat de inconștiența organizatorilor unui eveniment dar și a participanților care s-au înghesuit într-o fabrică dezafectată la un concert gratis, ci contează faptul că….PSD-ul e de vină și corupția ucide. Că așa a spus profetul Klemm, nu e așa?

  sursa: blogul lui Bogdan Duca

  Tematic

  Occidentul sporește finanțarea pentru instrumentele de propagandă în Rusia
  Putin – fermitate absolută în relația cu Occidentul – alternative inteligente
  România între Imperiul Rus și Occidentul colonial. Războaie cu și fără ”hibrizi”
  Cristoiu: Tăcerea României în privința Ucrainei - „slugărnicie față de Occident”
  „În loc să lupte contra terorismului, unele țări occidentale îl sponsorizează”
  Erdogan: Turcia nu va mai ceda presiunilor din partea Occidentului
  Analist de top: "Războiul - soluția crizei Occidentului, nu scăpăm în 2017"
  Moscova extinde sancțiunile împotriva Occidentului și Ucrainei
  Tagurile:
  Occidentalism, Religie, Gabriel Liiceanu, Bogdan Duca, Occident, România


  Știrile Zilei