05:15 08 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  EDITORIALIST
  Sa primesc un link scurt
  262441

  Rezolvarea problemelor salariale este în continuare „în pom". Ministrul nu e interesat de problemă, e plecat din ţară, cică

  BUCUREŞTI, 15 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Sindicatele din Educaţie fac ce ştiu mai bine: ameninţă cu greva, de parcă ar mai crede cineva la vreo mişcare de proporţii. Acum, acestea susţin că vor demara proteste dacă problemele salariale ale cadrelor didactice nu se vor rezolva.

  În fapt, dascălii îşi primesc leafa cu întârziere şi spun că au ajuns la limita răbdării, fiind nevoiţi să se împrumute ca să poată supravieţui.

  Dimineaţă, o delegaţie a angajaţilor din învăţământ a mers la Ministerul Educaţiei Naţionale pentru a avea o întâlnire cu ministrul Valentin Popa. Numai că acesta nu a fost de găsit şi se pare că e plecat din ţară. Evident, extrem de convenabil momentul…

  Este a doua lună în care profesorii nu şi-au primit banii la timp. Doar în câteva unităţi şcolare, banii au intrat în această dimineaţă.

  Încă de ieri, în unităţile şcolare din Bucureşti, discuţiile purtate pe acest subiect erau următoarele:

  Proteste, poză simbol
  © Sputnik / Miroslav Rotari

  „Astăzi intră banii?"

  „Nu. Mâine."

  „Rugăciune şi răbdare. Eu am auzit că vineri", a spus un alt dascăl.

  Cadrele didactice strânse azi în faţa Ministerului Educaţiei s-au plâns că o duc greu.

  Este posibil ca situaţia să se repete şi în lunile viitoare fiindcă este evident că autorităţilor nu le pasă de oamenii din subordine. Atitudinea Ministrului Educaţiei este inacceptabilă şi arată felul în care va gestiona el pe parcursul mandatului relaţia cu profesorii.

  Unica şansă de câştigare a respectului pentru profesori este o grevă generală, dar una sinceră, nu una în care „cozile de topor" să boicoteze protestul.

  Prin declaraţiile făcute azi de dascălii aflaţi în faţa Ministerului Educaţiei, declaraţii sincere şi dureroase, orice urmă de respect din partea societăţii civile faţă de această categorie de bugetari se pierde iremediabil.

  Sindicatele nu servesc interesul maselor, ci ale unor grupuri restrânse. Profesorii ar trebui să se gândească foarte bine dacă vor mai accepta umilinţa şi foamea sau dacă îşi vor lua destinul în mâini.

  Tematic

  Deşi nu şi-au primit salariile, 360 profesori aşteaptă minuni
  Profesorii români sunt disperaţi!
  Tagurile:
  Grevă generală, protest, Disperare, poziție, sindicate, restanțe salariale, educație, România

  Știrile Zilei