10:54 05 August 2020
În direct
 • EUR19.59
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.05
 • UAH0.60
  EDITORIALIST
  Sa primesc un link scurt
  8895814958

  Măsura suspendării cursurilor pentru două zile din cauza gerului a stârnit revolte. Sunt justificate?

  Citeam mai devreme un articol de pe tatacool.eu în care autorul, indignat, spune că 250.000 de şcolari din Bucureşti nu au putut merge azi la şcoală din cauza deciziei primarului general, Gabriela Firea. De fapt a inspectorului şcolar general, dar, când indignarea e mare, nuanţele sunt date la o parte… Şi că au fost nevoiţi să vină rapid bunicii să stea cu ei sau să îi ia părinţii la serviciu.

  Sindicaliştii din învăţământ, cu 55 de lei la protest (VIDEO) >>>

  Cu alte cuvinte, o mare nenorocire, că bonele cele mai ieftine din lume, cadrele didactice, nu fac azi de planton. Şi nu doar azi, ci oricând are nevoie măria-sa părintele, că, nu-i aşa, învăţământul e gratuit. Prin urmare, oamenii ăştia ar trebui să facă doar ce vor ceilalţi, fiindcă, nu-i aşa, salariile dascălilor provin din taxele şi impozitele oamenilor care lucrează în alte domenii.

  Câtă batjocură! Oare câţi din cei care, astăzi, ţipă că nu îşi pot duce copiii la şcoală, i-ar fi învoit de la cursuri, pe motiv că e vremea rea? Oare câţi din aceştia au fost aseară la proteste? Cu cine şi-au lăsat copiii? Singuri în casă?

  Să lăsăm ipocrizia. Să nu mai aruncăm cu venin în şcoală şi în profesori. Nu acolo se află corupţia. Nu acolo se află impostura. Nu sunt responsaili acei oameni să facă şi treaba părinţilor. Pentru că, dragi părinţi şi comentatori, dascălii nu sunt bonele nimănui. Sunt oameni care au învăţat o meserie, oameni care sunt nevoiţi să suporte zilnic ideile din ce în ce mai „năstruşnice" ale unor oameni care au impresia că se pricep mai ales la educaţie doar pentru că au dat naştere unor copii.

  Două zile de cursuri suspendate nu sunt un capăt de ţară. Copiii dumneavostră nu sunt o povară. Ar trebui să fie o bucurie. La fel şi timpul petrecut împreună cu ei.

  Cred că este mai important ca micuţii să nu aibă cursuri două zile şi să fie sănătoşi, decât să meargă la şcoală şi să stea bolnavi o săptămână…

  Tematic

  S-au săturat! Profesorii vor picheta Ministerul Muncii!
  Sindicatele din Educaţie îşi bat joc de profesorii lihniţi
  Deşi nu şi-au primit salariile, 360 profesori aşteaptă minuni
  Părinţii, elevii şi profesorii vor vacanţe mai lungi
  Tagurile:
  suspendare cursuri, ipocrizie, batjocură, tratați ca bone, profesori, România


  Știrile Zilei