10:11 18 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.41
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Georgiana Arsene

  Rezultate bune la definitivat 2018 - interesează pe cineva?

  © Facebook / Georgiana Arsene
  EDITORIALIST
  Sa primesc un link scurt
  Georgiana Arsene
  214740

  Astăzi s-au afişat rezultatele examenului de definitivare pe post, iar nemulţumiţii au putut depune contestaţii.

  BUCUREŞTI, 24 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Cu siguranţă cunoaşteţi toate acele postări de pe Facebook, însoţite de fotografii, ce conţin mesaje gen „am luat zece la olimpiada de… dar nu interesează pe nimeni". Sursa pozei şi a mesajului e necunoscută, dar se distribuie. Nu poate nimeni să bage mână în foc şi să spună că nu e un fake.

  Ei bine, rezultatele din acest an de la definitivat, care arată un procent de promovabilitate de 75% nu reprezintă un fake, ci o realitate. Una fericită, care mai dă speranţă unui sistem aflat în moarte clinică.

  Scriam în titlu întrebarea referitoare la aria de interes pentru aceste rezultate. Cu siguranţă, mulţi vor crede că titlul este maliţios. Îi asigur că nu este aşa şi că, din păcate, reflectă cruda realitate.

  Şi aceasta pentru că nu sunt speranţe ca sistemul de învăţământ să le ofere oportunităţi, să le dea ocazia să lucreze în şcoli dotate, acolo unde şi-ar putea pune în aplicare noţiunile învăţate şi ideile de lecţii unde, că ai sau nu, Ministerul Educaţiei Naţionale îţi cere să utilizezi mijloace moderne de învăţare. Că vii cu laptopul de acasă şi pleci fără el fiindcă dulapul e prost, din placaj şi se fură, ghinion, asta e, găseşti alte metode sau apelează la bunăvoinţa părinţilor.

  Evident, vor lucra cu mulţi elevi — unii din aceştia cu CES — dar nu vor avea parte de prea multă înţelegere, nici de la consilierul unităţii şcolare — acolo unde este — nici de la colegii cu experienţă, care, în majoritate, asemenea unor păsări de pradă, vor avea o satisfacţie de-a dreptul bolnăvicioasă să privească tânărul cadru didactic cum se dă de ceasul morţii încercând să facă să fie bine.

  Felicitări tuturor celor care au obţinut note mari la definitivat 2018, mult succes şi multă răbdare şi putere de muncă!

  De interesat, ca să revin pentru ultima dată la titlu, îi va interesa doar pe ei, Ministerul Educaţiei Naţionale având alte preocupări de te întrebi, câteodată, ce sistem serveşte…

  Tematic

  Mâine, zi „de foc" pentru aproape 9000 de dascăli - educatoarele sunt majoritare
  Ministerul Educaţiei a retras Strategia pentru Educaţie Parentală. Nu îşi asumă proiectul!
  Încep zile de foc pentru profesori - se întorc în bănci
  Tagurile:
  opinie, perspective, procent de promovabilitate, definitivat, MEN, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei