17:42 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  EDITORIALIST
  Sa primesc un link scurt
  Rezultate simulare BAC 2019 (45)
  101141

  Cine își asumă eșecul liceenilor care, din teribilism, au dat foaia goală sau au scris altceva în loc să vadă care e nivelul lor real de cunoștințe?

  Protestul #foaiagoala, anunțat pe rețelele de socializare și în presă și-a găsit susținători. Nu dintre cei de îi dă spiritul civic afară din casă, ci dintre cei oportuniști, care, probabil, în viitor, se vor regăsi pe listele pentru deputați și senatori. C-așa-i în tenis. Sau în viață. Sau în România sau oriunde, nu asta contează. Cel puțin, nu acum.

  "Nu am avut chef să învăţ". Cam aşa sună multe dintre răspunsurile tinerilor care au susţinut simularea pentru Bacalaureat. Alţii au continuat boicotul şi au predat foaia albă sau au scris pe lucrări nemulţumirile faţă de sistemul de învăţământ românesc. Este pentru prima oară în România când liceenii recurg la un astfel de gest”, informează observator.tv

  În schimb, unii și-au exprimat nemulțumirile legate de programa de învățământ – noaptea minții, ei nici n-au parcurs materia de studiu, dar își dau cu părerea despre programă – sau despre structura examenelor.

  Sunt și excepții – adică elevi care, într-adevăr, au simțit că acum e momentul ca vocea lor să se facă auzită. Și aici mă refer la președintele Consiliului Național al Elevilor.

  Mulți tineri au ales să nu se prezinte la simulările examenului de bacalaureat 2019, astfel că 10 procente din numărul elevilor din Capitală au ignorant simulările.

  Și atunci, se pune întrebarea care va fi situația în vară, la adevăratul examen de bacalaureat 2019?

  Unde se va ajunge, dacă elevii tratează nu doar superficial simulările Bac 2019, ci și într-o manieră care le permite să fenteze, sub umbrela unei acțiuni democratice, simularea unui examen cu impact major asupra vieții lor?

  Circula, pe net, la un moment dat, mesajul: ”Cine amestecă bere cu votcă în clasa a noua vor amesteca apoi ciment cu nisip după clasa a douăsprezecea”. Nu intră în contradicție cu începutul textului, pentru că nu toți vor ajunge politicieni…

  Тема:
  Rezultate simulare BAC 2019 (45)
  Tagurile:
  barem, 2019, BAC, Simulare, protest, Elevi


  Știrile Zilei