10:00 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Klaus Iohannis

  Referendumul lui Klaus este cea mai clară probă a slăbiciunii Uniunii Europene

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  EDITORIALIST
  Sa primesc un link scurt
  Referendumul din 26 mai 2019, anunțat de Klaus Iohannis (61)
  538111

  Uniunea Europeană are atașată ”golăneala” datorită lui Iohannis. Din această cauză cred că nimeni nu și-a bătut joc de Uniunea Europeană mai abitir decât Iohannis. Care a făcut-o natural, batjocura e în firea lui, precum acea replică pentru profesorii care-și câștigă onest banii: ”Ghinion”.

  Este evident pentru oricine, Referendumul lui Klaus Iohannis este motivat politic, cu un scop la fel de clar: președintele Iohannis abuzează de funcție pentru a-i asigura echipei candidatului Iohannis un avantaj în concursul electoral la care participă. E un gest sportiv? Nu! E moral? Nu! E legal? Pe cât de ilegal e abuzul… E constituțional? Da, ca orice bătaie de joc pe care mintea unor oameni normali nu a trecut-o în codul bunelor maniere.

  Dar chestiunea e că Referendumul este suprapus peste alegerile pentru Parlamentul European. De fapt, Referendumul politic denaturează sensul alegerilor din 26 mai; oamenii nu se duc să voteze ”populari” sau ”progresiști” – ci se duc să voteze pro sau anti PSD-Dragnea, pro sau anti Iohannis! Și la o urnă – și la cealaltă!

  De fapt, este o bătaie de joc la adresa alegerilor europene, care sunt folosite în cel mai josnic mod, prefațat de argumente de tip ”golăneală”. Golăneală! Acesta e cuvântul cu care se asociază acum, în România, Uniunea Europeană – datorită demersului lui Iohannis!

  Iohannis a avut nevoie de acest cuvânt pentru a lipi Referendumul său politic de alegerile pentru nobila instituție a Uniunii Europene! Uniunea Europeană are atașată ”golăneala” datorită lui Iohannis.

  Din această cauză cred că nimeni nu și-a bătut joc de Uniunea Europeană mai abitir decât Iohannis. Care a făcut-o natural, batjocura e în firea lui, precum acea replică pentru profesorii care-și câștigă onest banii: ”Ghinion”.

  ”Golăneală” și ”Ghinion” fac parte din același bagaj urcat de Occident în trenul numit președinția României. Atât au fost în stare, asta a fost valiza pe care au putut-o urca în tren!

  Iar acum, această bătaie de joc la adresa alegerilor europene – adică la adresa Parlamentului European, legislativul comunitar! – este cea mai gravă dovadă a slăbiciunii Uniunii Europene! A degradării Uniunii Europene…

  Pentru că numai de o instituție slabă își poate bate joc cineva! Și cine își bare joc? Unul care are nevoie să pună mâna pe case într-un oraș de provincie ca să devină cineva în viață, unul care, nereprezentând vreo doctrină, are nevoie să agite lumea pe stradă și să se pozeze cu diverși tulburați ca să capete legitimitate ”politică”?

  De fapt, de UE își bat joc prin acest Referendum energumenii pe care se bazează Iohannis în acest demers – cei care agresau pe stradă, cei care defilează în chiloți, cei care aruncau cu fecale în jandarmi, cei care urlă dement când presa vrea să-și facă meseria. Da, acele jalnice caricaturi își vor bate joc prin Referendum de ce a Uniunea Europeană…

  Așa că, Robert Schuman, din cerul în care sunteți, felicitați-l pe Klaus Iohannis, a dat o nouă valență visului vostru, Uniunea Europeană: este bătaia de joc a lui Klaus, un politician local, de factură meschină.

  Dragoș Dumitriu este jurnalist și realizator TV, fost deputat naționalist și conservator în Parlamentul României, promotor al analizei sistemice.

  Тема:
  Referendumul din 26 mai 2019, anunțat de Klaus Iohannis (61)

  Tematic

  Iohannis - Referendum pe 26 mai, odată cu alegerile! Iată de ce îi e frică președintelui
  Iohannis, nou atac grav și încă o precizare despre Referendum!
  Liviu Pleșoianu, idee genială pentru Referendumul lui Iohannis: Șah și Mat!
  Seara se încheie cu o înfrângere dură pentru Iohannis! Referendumul pare compromis!
  Tagurile:
  Alegeri europarlamentare, Klaus Iohannis, Referendum


  Știrile Zilei