20:25 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  Copii la grădiniță în timpul mesei

  Educatoarele, afectate de măsuri aberante: MEN le transformă în bone!?

  © Sputnik / Игорь Зарембо
  EDITORIALIST
  Sa primesc un link scurt
  2654970

  Pentru cadrele didactice din învățământul preșcolar, problemele par să nu se mai termine, iar Ministerul Educației Naționale ridică neputincios din umeri.

  Ministerul Educației Naționale nu are cap. La propriu, îi lipsește șeful, ministrul. Credeți că îi pasă cuiva? Ei!

  Toată lumea e preocupată de campania electorală, de scandalurile politice, de diploma lui Cumpănașu… În nici un caz de problemele din învățământ.

  Recenta situație scoasă la lumină de reprezentanții Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”, referitoare la Ordinul pentru aprobarea Curriculumului pentru educația timpurie, apărut în Monitorul Oficial în data de 20 august 2019 și despre care Sputnik a scris aici pune pe tapet problema învățământului preșcolar.

  Iar una din probleme se referă la faptul că activitățile extrașcolare se vor desfășura în afara orelor de program și a grupei. Aceste activități se vor desfășura lunar, cu participarea părinților și a altor parteneri educaționali din comunitate.

  Cu alte cuvinte, mersul la teatru sau în excursie ar urma să se facă în afara orelor de program?

  De ce trebuie ca educatoarele să își rupă din timpul lor – nu liber, cine spune că un profesor pentru învățământ preșcolar are timp liber habar nu are despre ce vorbește – ci în timpul dedicat tot serviciului, pentru realizarea materialului didactic, a amenajării sălilor de grupă, a structurării planurilor de activități și, Doamne, câte mai sunt de făcut! – ca să facă aceste activități?

  Oare onor Ministerul Educației Naționale dorește să facă din educatoare niște bone ieftine, plătite cu un salariu de mizerie, care să presteze, printre altele, și muncă de cadru didactic?

  Munca unei educatoare este foarte grea și nu cred că oficialii din minister pot face față, onorabil, acestei profesii. Și, atunci, de ce nu se acordă respectul cuvenit educatoarelor?  Știrile Zilei