10:59 26 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  EDITORIALIST
  Sa primesc un link scurt
  1512135

  În urmă cu câteva ore, ministrul Educației și Cercetării a scris, pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care îndeamnă românii să îl voteze pe Klaus Iohannis.

  Situație gravă în învățământ, acolo unde chiar ministrul Educației face campanie electorală pentru Klaus Iohannis. Desigur, situația ar fi fost la fel de gravă dacă Monica Anisie făcea campanie electorală pentru Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu, Ninel Peia, Alexandru Cumpănașu sau orice alt candidat.

  Motivul îl reprezintă faptul că domnia sa este demnitar al statului român, șefă a unei instituții teoretic apolitice, care se ocupă de educație.

  Prin prisma funcției deținute, Anisie poate fi acuzată că se folosește de influența pe care o are pentru a determina oamenii din sistemul de învățământ – cunoscuți, într-o bună parte, pentru obediența de care dau dovadă față de autoritate – să îl voteze pe Klaus Iohannis. Repet: puneți orice nume în locul lui Iohannis, nu schimbă cu absolut nimic gravitatea situației.

  Ministrul pomenește, în mesajul său, chiar de platforma ”România Educată”. Amănunte despre acest subiect aflați de aici, precum și despre schimbările care se vor face, potrivit unor surse, după alegerile prezidențiale

  ”Duminică votez Klaus Iohannis! Vă îndemn să alegeți ”România Educată”! Klaus Iohannis este președintele care a înțeles că viitorul este ”România educată”! Votați-l și dumneavoastră! Alegeți educația pentru viitorul României!”, a scris Anisie

  Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă, aflată la cârma Ministerului Educației, Ecaterina Andronescu ar fi scris pe Facebook că o votează pe Viorica Dăncilă și ar fi îndemnat românii să o voteze pe fosta șefă a Executivului.

  Metaforic vorbind, Andronescu ar fi fost arsă pe rug. Presa ar fi pornit o adevărată campanie împotriva sa, acuzând-o că influențează electoratul și că se folosește de funcția deținută pentru a convinge oamenii din sistemul de educație să pună ștampila pe candidatul agreat de ministru.

  În cazul Monicăi Anisie, totul este trecut cu vederea… Mesajul său este unul care o descalifică și care ar trebui sancționat de oamenii din subordine din toată țara.

  Din păcate, câinii latră, caravana trece…

  Tematic

  Szekely, sfat pentru Monica Anisie: care sunt regulile nescrise în MEN
  Cabinetul Orban: cine e Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării
  Monica Anisie, ministrul Educației: ”Sunt și profesori care nu mai fac față”
  Tagurile:
  Ecaterina Andronescu, Ministerul Educației Naționale, Monica Anisie


  Știrile Zilei