23:16 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Elevi la școală în timpul orelor

  Rezolvă ceva vizitele neașteptate ale Monicăi Anisie în școli?

  © Sputnik / Павел Лисицын
  EDITORIALIST
  Sa primesc un link scurt
  144210

  Recentul anunț al ministrului Educației și Cercetării privind efectuarea unor vizite în unitățile de învățământ din România amintește de controalele fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea.

  La vremuri noi, oameni noi… sau… obiceiuri noi? Așa ar putea fi caracterizat mandatul Monicăi Anisie la cârma Ministerului Educației și Cercetării, care dorește să schimbe unele lucruri în sistemul de învățământ.

  Eminescu m-ar putea contrazice, spunând că, dimpotrivă, ”toate-s vechi și nouă toate”. Și, la drept vorbind, nu s-ar înșela deloc.

  Monica Anisie a anunțat că va face vizite neanunțate în unitățile de învățământ din România. Parcă am mai întâlnit ideea efectuării unor controale neanunțate în unitățile din subordinea unui minister, nu?

  Exact, aceasta a fost o practică – mulți spun că electorală – a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea. Care verificări s-au lăsat cu sancționarea asistentelor medicale.

  Nu știm dacă scopul vizitelor pe care Anisie le anunță în școli este unul electoral sau dacă dorește să dea sancțiuni.

  Profesorii speră ca ministrul, care vine din rândul cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, să observe adevăratele probleme din sistemul de învățământ.

  Se pune întrebarea dacă Monica Anisie va ști să găsească un echilibru între rezolvarea adevăratelor probleme și schimbările de inspectori școlari sau dacă va merge pe tradiția clientelismului politic, caz în care nu poate nimeni să spere că se va îndrepta ceva…

  Dar să nu frângem aripile înainte de vreme. Noul ministru al Educației și Cercetării pare bine intenționat. Să nu uităm, însă, că nu este singură în MEC…

  Sperăm ca vizitele sale să prezinte, la final, un raport detaliat al principalelor probleme din unitățile de învățământ, precum și măsurile care se vor lua în vederea remedierii acestora…

  Tematic

  Anisie nu glumește: pune în practică un proiect al Ecaterinei Andronescu
  Cabinetul Orban: cine e Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării
  Anisie bagă spaima în profesori: încep controalele neanunțate în școli
  E oficial! Monica Anisie a făcut anunțul, profesorii se vor bucura!
  Anisie nu vrea 6% din PIB pentru Educație? ”Nu am ce să fac cu banii”
  Tagurile:
  școli, Monica Anisie


  Știrile Zilei