02:10 08 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.57
 • RUB0.25
 • RON4.18
 • UAH0.69
  EDITORIALIST
  Sa primesc un link scurt
  925820

  O asemenea atitudine poate fi interpretată ca o atitudine de dispreț la adresa sistemului pe care doriți să îl păstoriți în continuare. Consilierii dumneavoastră nu v-au spus că nu dă bine să apăreți nepregătită în fața națiunii?

  Unul din lucrurile pe care l-am auzit cel mai des de la bunica paternă, o femeie simplă, fără multă școală – fusese nevoită de mică să muncească ”la stăpân”, a fost acela că ”ai carte, ai parte”.

  Lumea evoluează și nu întotdeauna în bine. Iar acest lucru s-a văzut ieri, în cadrul audierilor ministrului propus pentru Educație, Monica Anisie. Adică tot demnitarul care a fost și înainte, ca să știm o treabă.

  Toate bune și frumoase, numai că Anisie s-a purtat ca un elev care nu este pregătit pentru lecție, în schimb, are ceva din ”școala vieții”, din ”șmecherie”…

  Și aceasta pentru că unul dintre parlamentarii membri ai comisiilor reunite i-a reproșat ministrului desemnat al Educației și Cercetării faptul că a venit la audiere cu ”o armată de oameni” de la care primește ”fițuici”. În acest context, Anisie a fost întrebată dacă i se pare normal acest lucru, în condițiile în care în învățământul românesc elevilor le este interzis să copieze. Anisie nu a răspuns reproșului, notează stiripesurse.ro.

  În urmă cu ceva ani, ministrul Educației de atunci, Daniel Funeriu, era surprins de jurnaliști într-o ipostază mai mult decât penibilă. El repeta, efectiv, ce i se șoptea de către Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educației. Imaginile pot fi vizionate aici.

  Și atunci se pune întrebarea: ce exemplu dați profesorilor și elevilor, doamnă Monica Anisie? Cum le veți mai putea cere să răspundă – în cazul în care veți merge în inspecție la diferite școli și grădinițe – dacă dumneavoastră citiți de pe fițuici?

  Tagurile:
  Monica Anisie


  Știrile Zilei