15:47 15 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  EDITORIALIST
  Sa primesc un link scurt
  7381385

  Soluția e una singură: suspendarea lui Iohannis, iar președintele Senatului – sau al Camerei, dacă nu există președinte al Senatului (ce noroc pe Ciolacu!...) să nominalizeze un premier care să ducă țara până la limanul alegerilor.

  Toată scena politică este șocată – nominalizarea lui Florin Cîțu pare o adevărată bătaie de joc la adresa clasei politice, dar mai ales pune în pericol România.

  Este evident că Florin Cîțu NU are cum să fie votat de majoritatea parlamentară, fiind respins de fiecare dată chiar și ca ministru, în comisii. Deci, respingerea lui – sau blocarea validării – este evidentă, deci intenția lui Iohannis este VĂDIT contra atribuțiilor sale constituționale.

  Iohannis a făcut această nominalizare cu intenția VĂDITĂ de a provoca o cădere a noii propuneri, deci o criză care să ducă la anticipate.

  Așa cum a subliniat CCR, o putere a statului, NU poate provoca destabilizarea unei alte puteri a statului.

  Deci, atacarea nominalizării la CCR are șanse 100% de succes! Dar nu asta e problema…

  Problema este Iohannis, care nu provoacă doar o criză politică – el duce țara în criză, care se poate traduce, în situația actuală, printr-un singur cuvânt – DEZASTRU.

  Reamintim că, la ora actuală, lumea, Europa, se confruntă cu perspectiva unei crize economice, cu un pericol de pandemie, dar și cu o problemă generată de situația din China, cu un blocaj al producției și aprovizionării unor întregi economii.

  În plus, Leul e pe pantă descendentă periculoasă, iar România a fost avertizată de  Comisia Europeană că depășește mult cotele de deficit bugetar, dar și de scădere a producției.

  Și alte necazuri – iar vești bune, ioc!

  Ei bine, în acest context Iohannis a decis să adâncească o criză politică pe care tot el a creat-o! Iohannis a sfidat până și cedarea PSD, a respins orice mână întinsă! Și a venit cu o propunere care sfidează logica și bunul simț, ba chiar și… rațiunea!

  Iar pericolul NU se oprește aici – pentru că Iohannis demonstrează că va face la fel și mai departe, în contextul în care CCR va anula nominalizarea lui Cîțu.

  Iohannis a demonstrat azi că va ține România în criză… eventual până la alegerile din toamnă!

  De ce face asta? Sunt multe de spus, dar nu contează asta acum – ci urgența unei soluții care să stabilizeze România.

  Soluția e una singură: suspendarea lui Iohannis, iar președintele Senatului – sau al Camerei, dacă nu există președinte al Senatului (ce noroc pe Ciolacu!...) să nominalizeze un premier care să ducă țara până la limanul alegerilor.

  Da, există riscul ca referendumul de demitere să nu reușească, da există riscul ca procentele PNL să crească (deși populația ar putea să nu se lase manipulată de acești pseudo-liberlai fără scrupule) – dar aceste riscuri pălesc în comparație cu pericolul către care se îndreaptă România cu Iohannis – președinte destabilizator.

  Concluzia e clară – dacă PSD și celelalte partide care spun că vor stabilitatea și binele României au voință politică, atunci trebuie să demareze suspendarea lui Iohannis imediat. Altfel, totul e degeaba. S-a demonstrat azi.

  Tematic

  Propunere ȘOC de premier - Iohannis e în corzi, e cea mai perfidă lovitură de la un aliat!
  Pe ce poate conta Iohannis azi la consultări - și CINE are șanse să fie premier
  Iohannis a mai primit o propunere oficială – un fost lider PSD!
  Iohannis cere responsabilitate și calm în fața coronavirusului
  Ciolacu anunță ce va fi de azi: ”Iohannis a decis să prelungească criza, FĂRĂ argumente”
  Tagurile:
  Klaus Iohannis

  Știrile Zilei