03:41 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  EDITORIALIST
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1026)
  1108242

  Dacă vom contabiliza numărul de morți și vom analiza haosul mondial datorat SUA, vom înțelege care (sau cine) este adevărata pandemie; România și lumea întreagă au nevoie de marea națiune americană, nu de pandemicul intervenient militar și făcător de jocuri murdare.

  În aceste momente dificile și mai ales ciudate, pe Internet circulă unul dintre cel mai bune bancuri: ”Este confirmat. Bălegarul de vacă proaspăt poate opri COVID-19!”.

  Iată ”soluția” care poate opri infectarea cu virusul: ”Introduceți ambele mâini în bălegar de vacă proaspăt, înainte de a ieși pe stradă”.

  ”Această procedură vă va asigura că:

  a) nu vă veți atinge ochii, nasul, urechile sau gura

  b) nimeni nu va strânge mâna cu tine

  c) vă veți spăla corect pe mâini înainte de a consuma mâncare

  d) nimeni nu se va apropia de tine când vei ieși pe străzi”.

  Nu știu cine l-a inventat, dar cred că e un fan al ”parteneriatului strategic” cu SUA și al NATO. Pentru că bancul ilustrează cum nu se poate mai bine modul în care SUA ne ajută în general, nu doar în cazul de față. (Asemănarea mi s-a părut de-a dreptul frapantă când mi-am reamintit aberantele și tupeistele mesaje ale ambasadorului Zuckerman!)

  Să traducem, înlocuind ”bălegarul” cu ”parteneriatul strategic”. Adică, în loc de ”Introduceți ambele mâini în bălegar de vacă proaspăt, înainte de a ieși pe stradă”, să folosim formula ”Încheiați parteneriatul strategic și dați-vă total pe mâinile SUA. Ia să vedem ce iese:

  ”Această procedură vă va asigura că:

  -A) ”nu vă veți atinge ochii, nasul, urechile sau gura” – corect, pentru că ”ochii”, ”nasul”, ”urechile” sau ”gura” nu mai sunt ale noastre, al României, ci ale (celor impuși de) SUA;

  - B) ”nimeni nu va strânge mâna cu tine” – din nou corect, pentru că nu vei mai da tu, România, și oamenii tăi mâna cu alte state, ci numai oamenii doriți de SUA;

  -C) ”vă veți spăla corect pe mâini înainte de a consuma mâncare” – desigur, vă veți spăla ”politic corect”, pentru a nu lua ”viruși” care te pot îmbolnăvi de idei care nu sunt ale SUA și nici ”Political correct”;

  -D) ”nimeni nu se va apropia de tine când vei ieși pe străzi” – desigur, pentru că știe că tu, România, nu ai nicio putere de decizie în chestiuni importante, ci ai devenit o colonie, o ”unealtă”, deci ce sens ar avea să se apropie de tine?

  Iată deci cât de bine se potrivește bancul cu politica  - și mai ales bălegarul cu parteneriatul strategic.

  Diferența e că, față de bălegar, care te ”ferește” de contaminare, parteneriatul strategic cu SUA te face…  să nu mai ai nevoie de virus.

  Și dacă vom contabiliza numărul de morți și haosul mondial datorat SUA – războaie și revoluții în Orient, nordul Africii, America de Sud, ex-Iugoslavia, migrația din țările afectate (de acțiunea SUA) către Europa, războiul economic cu China, sancțiuni Rusiei, Iranului, RPD Coreea, Venezuelei, provocarea crizelor financiare, promovarea non-moralei și a promiscuității etc. etc. – vom înțelege care (sau cine) este adevărata pandemie.

  Din păcate… iar speranța mea este ca minunata națiune creatoare americană își va da seama, așa cum și-a dat seama și marea națiune rusă la începutul anilor 90, cât rău (își) face servind unor mecanisme (supra)statale care NU au nimic în comun cu propriile lor valori tradiționale.

  România și lumea întreagă au nevoie de marea națiune americană, nu de pandemicul intervenient militar și făcător de jocuri murdare.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1026)

  Tematic

  Coronavirus în Marea Britanie: până la 7,9 milioane de infectați - oficiali de la sănătate
  Aproape 11.000 de cazuri noi de coronavirus într-o singură zi
  Coronavirus: până la 500.000 de morți în Franța, conform celui mai rău scenariu
  Rusia: peste 100 de mii de teste de coronavirus au fost efectuate
  Coronavirus în România - bilanț oficial: câte cazuri noi au mai apărut
  Tagurile:
  Parteneriat, coronavirus


  Știrile Zilei