16:01 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  EDITORIALIST
  Sa primesc un link scurt
  73172

  Poate vede și Europa la ce se pretează actuala guvernare! Sau Europa vede numai cu dublă măsură? Foarte bine atunci, așa se vor convinge tot mai mulți români de ipocrizia Bruxelles-ului.

  Motto: ”Să facem

  ca în lumea civilizată!”

  Mircea Badea

  Dospit ministru din aluatul noului val politico-securistic, ministrul Economiei, Virgil Popescu a absolvit Academia SRI și Colegiul Național de Apărare - ”Geopolitică și geostrategie, Politici și strategii de securitate, Teoria relațiilor internaționale”. De asemenea, a fost vicepreședinte al celebrei ANRP, apoi manager de proiect în România al unui interesant grup internațional de consultanță.

  Fără să aibă merite speciale, nici vreo experiență deosebită în economia reală, caracteristic celor care au ajuns la ora actuală în funcții, a fost printre puținii miniștrii care validați de comisiile parlamentare. De ce?... Probabil pentru că face parte din… ceea ce spuneam mai devreme – ”noul val” de combinatori, gen Ciolacu.

  Și, totuși, cu ce se poate lăuda Virgil Popescu? Cu economia? În nici un caz! Cu tupeul? Cu siguranță! L-a văzut o țară întreagă sfidând românii în celebra poză din biroul lui Orban, unde ocupa un loc central, cu paharul cu băutură în mână.

  Dar, pentru că respectiva sfidare nu a fost de ajuns, individul s-a manifestat din nou, în cel mai obraznic mod, într-un interviu acordat Agerpres.

  Întrebat de ce crede că au avut loc protestele din Piața Victoriei, personajul a găsit de cuviință să bată câmpii și să insulte participanții!

  ”Alea au fost proteste?! Haideţi, pe bune?! Nu, a fost aşa... o tentativă de protest, a unor oameni..., nu ştiu ce să vă zic”, a răspuns zeflemitor Popescu.

  Și, atenție la mentalitatea de ministru liberal și ”european”: ”Dacă citesc presa, unii spun că sunt rusofili, unii spun că sunt pesedişti, că sunt anti-orice, la modul acesta”. Deci, în primul rând sunt ”rusofili”! Adică?... Le place cultura rusă? Nu, Popescu o sugerează pe aia grea – în spatele lor s-ar afla Rusia! Altfel, toată lumea e cu Guvernul Orban - și cu Popescu!

  Ei bine, dacă în cazul manifestațiilor #REZIST s-au prezentat probe cu finanțări externe, inclusiv implicarea unor ONG care au beneficiat de fonduri Soros, la protestul de acum NU există nicio probă că ar avea cea mai mică legătură cu Rusia. Culmea ridicolului este ”acuzația” că ”a scris Sputnik” despre câteva dintre personalitățile care au manifestat! De câte anume? De una-două?... Și, ce-i cu asta? Hai, ministru curajos și inteligent, dezvoltă ideea!... Aiurea, ți-ai găsit, insul e un diversionist care nu face decât să arunce vorbe, fără să aducă vreo probă!

  În schimb, Popescu trece la insulte la adresa protestatarilor: ”Nişte oameni normali, cu scaunul la cap, nu pot să iasă să protesteze că nu există COVID-ul sau că este totul o mascaradă, că nu purtăm măşti, că izolarea şi carantina sunt împotriva libertăţii”.

  Cu alte cuvinte, Popescu spune că protestatarii nu sunt oameni normali, cu scaun la cap?! Asta reiese clar din ceea ce spune! Adică, o obrăznicie și o dovadă de totală lipsă de respect pentru dreptul cuiva de a avea o altă părere, de a protesta și de a se exprima!

  Deci, conchide Popescu, ”nu le-aş spune proteste, le-aş spune nişte mişcări coordonate ale unor forţe care probabil urmăresc o răspândire a cazurilor, pentru a demonstra că România şi Guvernul României nu sunt capabile să gestioneze această pandemie”.

  Cine ar dori aşa ceva? – îl întreabă ziaristul de la Agerpres, la care ministrul dă un răspuns… pe măsura inteligenței și curajului demonstrate anterior: ”Vă spun doar ce am citit prin presă”. Fără comentarii!

  Închei cu o remarcă la una dintre afirmațiile aruncate de ministrul-zeflemea: ”nu pot să iasă să protesteze că nu există COVID-ul”. Cei care au protesta nu au spus că ”nu există COVID-ul” – aceasta fiind o altă diversiune mincinoasă lansată în încercarea de anihilare a opoziției față de măsurile luate de autorități, cu totul altele decât cele ale ”Europei”.

  Nu, cei de acolo doresc măsuri ca în țările europene! Deci, dacă e să acuze cineva vreo „filie”, atunci în acest caz poate fi vorba o… ”Europa-filie”. Oamenii care au protestat, asta au cerut – măsuri ca în Europa, din care chipurile facem parte! Și ce au primit în schimb? Insulte și obrăznicii de tip ”nu sunt oameni normali, cu scaun la cap”.

  În plus, toți care au fost ”filați” au suferit repercusiuni, în cel mai pur stil al unei dictaturi lașe: tânăra Iosefina Pascal, atacată de presa aservită, Dan Chitic și alți avocați, amenințați cu excluderea din barou,  actorul Mugur Mihăescu, atacat de presa aservită etc. Asta e democrația din România!

  Poate vede și Europa la ce se pretează actuala guvernare! Sau Europa vede numai cu dublă măsură? Foarte bine atunci, așa se vor convinge tot mai mulți români de ipocrizia Bruxelles-ului.

  P.S. Apropo de normalitate – ce mai e cu ancheta de la ROMARM, din parohia lui Popescu? Tot rusofili și fără scaun la cap sunt și cei care vor să afle adevărul?

  Dragoș Dumitriu este jurnalist și realizator TV, fost deputat naționalist și conservator în Parlamentul României, promotor al analizei sistemice.

  Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu cea a redacţiei Sputnik.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Anunțul ministrului Virgil Popescu: economia are o contracţie cuprinsă între 30 şi 40%
  Protest împotriva vaccinării obligatorii: „Nu suntem animale ca să fim injectaţi cu forţa”
  La Moscova a avut loc un protest în susținerea Sputnik Estonia
  Protest și revoltă în Germania - ”Sute de români care muncesc pe plantație”
  Parlamentul reacționează: scrisoare de protest a șapte grupuri politice către premier!
  Tagurile:
  Proteste, Virgil Popescu


  Știrile Zilei