06:03 21 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.59
  EDITORIALIST
  Sa primesc un link scurt
  688112

  Pe lângă trecerea proprietății industriale și energetice în mâinile străinilor, acum avem și un ”șerif” care ne spune ce e bine și ce nu, pe cine să credităm cu realizări – și pe cine cu corupție și decădere, dar și – foarte important - la ce să nu revenim.

  BUCUREȘTI, 31 aug – Sputnik. Calcule peste calcule se fac de când Marcel Ciolacu a stabilit că azi are loc votul la Moțiunea de Cenzură. Schemele politice, eventuale noi alianțe, măsuri și contramăsuri – toate se succed într-o multitudine demnă de o cauză mai reală.

  Asta pentru că moțiunea, în esență, e un mare fals; nimic nu se schimbă în România dacă preia PSD-Ciolacu ”puterea”. Așa zisa ”putere”, pentru că, de fapt, în afară de chestiuni precum cine importă măști – sau chiar produce! – și de la ce oră se închid crâșmele, România NU mai decide nimic esențial.

  Adică pe lângă trecerea proprietății industriale și energetice în mâinile străinilor, acum avem și un ”șerif” care ne spune ce e bine și ce nu, pe cine să credităm cu realizări – și pe cine cu corupție și decădere, dar și – foarte important - la ce să nu revenim. Mă rog, și multe altele – ”șeriful” dă afară firme din România, stabilește cine participă la licitații în domenii majore etc.

  Ce să mai, Zuckerman e în tot ce este important! Așa că, o întrebare se pune clar: când v-ați apucat de moțiune, pe Șerif l-ați întrebat? Că am văzut, Ciolacu s-a prelins în niște atitudini demne precum niște plecăciuni fanariote. Așa că, acum, ce va face? Va demite și va lua puterea guvernului care ”are viziune”?

  Ce zicea șeriful Adrian-Gură-de-Zahăr pe 1 august:

  „Pe măsură ce avansăm, Statele Unite sunt angajate să asiste România pentru a-şi atinge potenţialul real şi a deveni un lider economic european - premierul Orban a elaborat un program economic ambiţios”.

  Deci, clar, SUA sunt angajate să susțină ”programul economic ambiţios”… de Orba ”elaborat”! Nu de Ciolacu! 

  Cât despre Ciolacu, Zuckermam i-a trasat, cu aceeași ocazie, sarcini precise: să curețe PSD!

  ”Vreau să menţionez şi curajul preşedintelui PSD Marcel Ciolacu de a recunoaşte că unul dintre capitolele PSD a fost afectat de infractori şi de a încheia acest capitol. Îl încurajez să continue eliminarea persoanelor corupte din PSD”.

  Și, atenție la concluzia ”tezelor din august”:

  ”România nu poate reveni la corupţia din ultimii ani! Trebuie să meargă înainte ca o democraţie liberă şi energică, de care oamenii au nevoie şi pe care o merită”, a spus Ambasadorul SUA.

  Deci, despre ce preluare a guvernării vorbește Ciolacu? Despre care ”guvernul trebuie să plece” spune el și noi trebuie să-l credem? Hai să fim serioși, doar trăim în România, membru NATO, partener strategic.

  Notă: Am folosit formula ”Ambasadorul SUA”, pentru că asta e titulatura oficială. Precizez asta ca să nu fiu acuzat de ”fake news” atunci când mă refer la Zuckerman cu titulatura respectivă. 

  Dragoș Dumitriu este jurnalist și realizator TV, fost deputat naționalist și conservator în Parlamentul României, promotor al analizei sistemice.

  Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu cea a redacției Sputnik. 

   

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  ”American și câinele său”! Întâlnire ciudată Orban – Zuckerman: românii îi fac praf!
  Cristoiu: Zuckerman e obraznic, îl vrea pe Ciolacu șef la PSD, îi e teamă de un Dragnea!
  Severin, decis să intervină în Congresul PSD! Vizat Ciolacu… și interesele lui Zuckerman!
  Obrăznicia lui Zuckerman pune România în pericol! Are și un interes personal (material)?
  Eveniment: Ciolacu a reacționat la obrăznicia lui Zuckerman
  Tagurile:
  Moțiunea de cenzură, Adrian Zuckerman

  Știrile Zilei