13:52 16 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  EDITORIALIST
  Sa primesc un link scurt
  62766

  Președintele Iohannis își bate joc fără nici o jenă de Constituție și de români, dar și de moștenirea celor au fondat Partidul Liberal și au creat România modernă

  BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Președintele Iohannis a dat azi o dovadă supremă că NU îi pasă de Constituție – dar nici de românii care sperau în democrație, nu în revenirea la practici care au dus la dictaturi păguboase.

  Da, termenul este corect, pentru că a existat și o dictatură a dezvoltării naționale, cea a lui Nicolae Ceaușescu – dar am avut parte și de dictatura lui Carol al II-lea, care a avut ca final intrarea României în războiul distrugător, în care au pierit milioane de români și țara a pierdut teritorii.

  Dictatura lui Ceaușescu a fost una pentru țară și popor, în care conducătorul a muncit ceas de ceas pentru țară, păstrând pentru el câteva clipe de răgaz; dictatura lui Carol a însemnat îmbogățirea unei camarile corupte, vânzarea țării către străini, supunerea către interese străine – încălcarea Constituției și impunerea bunului plac, lux și jefuirea statului în folos personal.

  Cu care dintre cele două seamănă ceea ce face Klaus Iohannis? A dezvoltat ceva în țară? NU! Susține îmbogățirea camarilei ”liberale” și este preocupat de propriul lux și a pus mâna pe ceea ce nu era al lui? DA! Susține vânzarea țării către străini și supunerea față se interese externe?  Cu siguranță, DA!

  Cât despre încălcarea Constituției, Iohannis a dat azi cea mai sfidătoare dovadă! Complet lipsit de jenă, Iohannis a cerut direct românilor să voteze PNL!

  Declarația a fost postată pe pagina PNL, întărind deci încălcarea gravă a Constituției! Culmea, acest președinte care e în fruntea țării de 6 ani, timp în care nu a reușit să ducă la capăt nimic, nici măcar așa zisul său proiect ”România educată”, își acoperă fărădelegea printr-o afirmație la fel de nesimțită: ”Abia aștept să refacem tot ce a fost lăsat mai încet, să repornim economia și să reajungem la normalitate”.

  Referindu-se la sondaje, Iohannis spune că ”toate partidele prezintă sondaje”, dar că  ”în toate sondajele câştigător este dat PNL” – și, adaugă ”ceea ce este un lucru bun şi eu îmi doresc să câştige PNL”.

  Deci, un îndemn fățiș să se voteze PNL! Și pentru că asta nu era de ajuns, Iohannis a cerut direct: ”Alegerile nu se câştigă în sondaje, alegerile se câştigă prin vot - aşadar, vă rog să mergeţi şi să votaţi. Este extrem, extrem de important!”.

  Apoi, a trecut la temele clasice, implicându-se total în campanie: ”Aţi fost alături de mine în 2019, în primăvară, la referendum şi am reuşit să oprim ciopârţirea legilor justiţiei. Aţi fost alături de mine la alegerile prezidenţiale şi, dragi români, mergeţi la vot ca să nu păţim ca în decembrie 2016, când, printr-o prezenţă scăzută la vot, a câştigat PSD şi a urmat coşmarul de ani de zile, în care PSD şi-a bătut joc de ţară, şi-a bătut joc de justiţie, şi-a bătut joc de investiţii publice”.

  ”Aşa ceva nu ne mai dorim”, spune Iohannis – ”În consecinţă, vă rog să mergeţi la vot. Votaţi! Alegerile se câştigă prin vot! Aţi fost alături de mine, votaţi echipa cu care vom reconstrui România, votaţi pentru România normală!”.

  Deci, cea mai crasă încălcare a Constituției, o atitudine de o nesimțire demnă de un dictator în preajma loviturii de stat!

  Iată și postare PNL, un partid care, promovând o asemenea încălcare sfidătoare a Constituției, se dezice de orice legătură cu trecutul celor care creat partidul și s-au luptat pentru democrație, în zorii României.

  Ce ar spune fondatorii Partidului Liberal, Ion C. Brătianu și C.A. Rosetti, de Iohannis? Ei, cei care l-au dat jos pe Cuza prin ”Monstruoasa coaliție” pentru că devenise „dictator”, cum ar reacționa la actele anticonstituționale ale lui Iohannis?! Simplu – l-ar repudia, s-ar dezice de el. Așa cum s-ar dezice și de actualii „liberali”. Ce rușine față de amintirea cestor mari oameni!

  Tematic

  Iohannis, la DSP București: anunț despre sărbători
  VIDEO: Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Națională
  Iohannis, despre deschiderea școlilor: speranțe ruinate
  Dan Chitic, fulminant despre… ”Sindromul Iohannis”
  Savaliuc îl face praf pe Iohannis: ”Nesimțitul național”
  Iohannis, anunțul momentului – contrazice decizia Guvernului!
  Iohannis, desființat la Beijing: ”Ordinar plantat președinte”
  Tagurile:
  Klaus Iohannis

  Știrile Zilei