03:41 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  EDITORIALIST
  Sa primesc un link scurt
  170543

  Profesorii ar trebui să fie solidari cu medicii în aceste momente. Și aceasta pentru că și profesorii sunt de foarte multe ori puși la zid de românii care au impresia că oamenii de la catedră sunt doar niște cârpe, niște cetățeni de mâna a treia.

  Urmăresc cu nespusă îngrijorare și tristețe ce se petrece în România ultimelor zile. Avem de toate: haos, mitocănie, lipsă de control a unora care ies în stradă pentru a-și elibera energiile distructive.

  Tabloul clinic al unei societăți aflate în derută, asta este acum România.

  Peste toate, vedem cum medicii și personalul din spitale a ajuns, peste noapte, din erou în lupta cu pandemia, ”criminal”.

  Hai să ne distanțăm puțin și să privim situația în ansamblu: ce categorie profesională mai este demonizată atât de puternic și agresiv în România? Ei bine, profesorii.

  Profesorii ar trebui să fie solidari cu medicii în aceste momente. Și aceasta pentru că și profesorii sunt de foarte multe ori puși la zid de românii care au impresia că oamenii de la catedră sunt doar niște cârpe, niște cetățeni de mâna a treia.

  Propun, așadar, ca acești ”cetățeni de mâna a treia” să susțină ”criminalii” din spitale.

  Este nevoie de solidaritate. Este nevoie ca societatea românească să se trezească la realitate și să-și revină. Nu putem deveni niște primitivi, care mergem să vandalizăm, să distrugem tot ce nu înțelegem.

  Educația și Sănătatea sunt pilonii oricărei societăți sănătoase. În România, aceste două domenii sunt victimele mitocăniei, violenței – atât fizice cât și de limbaj sau psihice – iar profesorii și medicii sunt efectiv puși la zid.

  Dacă ar putea, românii ”neaoși” ar arde pe rug cadrele didactice și medicii. Cum să își permită ei să spună gloatei ce e de făcut? Păi nu știe gloata ce e bine? Nu știe gloata că profesorii recomandă culegeri numai ca să se îmbogățească? Nu știe gloata că medicii vor să te interneze ca să-ți implanteze cipuri și să facă experimente pe tine?

  Că, da, toată România este un uriaș centru de cercetare, până și cabinetele medicilor de familie devin celule ale aceluiași organism malefic.

  Măi oameni buni, lăsați ce vă spune X și Y – care, apropo, e posibil nici să nu știe să scrie corect – și informați-vă. Aveți internet, folosiți-l și pentru altceva, nu doar ca să dați live aiurelile care vă chinuie și nu vă lasă să dormiți.

  Lăsați în pace profesorii și medicii. Nu ei sunt cancerul societății!

  Tematic

  Strigăt către medici: ”Vreau să știu ultimele zile din viața mamei mele”
  SANITAS București, mesaj către medici și asistente: „Nu vă lăsați descurajați!”
  Zeci de medici cer revenirea la normalitate

  Știrile Zilei