04:20 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  10011

  Locuitorii Moscovei se vor bucura de vin și bucate moldovenești în cadrul unei festivități organizate în grădina Ermitaj din capitala rusă

  BUCUREȘTI, 21 sept — Sputnik. Locuitorii Moscovei vor avea posibilitatea să se delecteze cu bucate și vin moldovenesc în cadrul evenimentului "Struguri de smarald", care va avea loc la muzeul Ermitaj din capitala rusă.

  Evenimentul este susținut de primăria Moscovei și va fi lansat pe 23 septembrie, ora 12:00, în grădina Ermitaj, anunță serviciul de presă al departamentului politicii naționale și relațiilor interregionale a orașului Moscova.

  În cadrul sărbătorii va răsuna muzică moldovenească modernă și populară, iar vizitatorii vor putea procura suvenire în stil popular, să facă cunoștințe cu arta populară moldovenească și culinăria tradițională. 

  Simbolul festivității etno-culturale va fi vița de vie, care este cultivată pe meleagurile noastre din cele mai vechi timpuri. Pentru cei mai mici va fi amenajat un teren pentru copii, unde vor avea loc spectacole de teatru, circ și un show cu baloane de săpun. Evenimentul va dura până la ora 16:00.

  Potrivit recensământului din anul 2010, în Rusia locuiesc peste 156 400 de persoane care se identifică drept moldoveni. Cea mai mare diasporă se află la Moscova și suburbiile capitalei.

  Tagurile:
  Ermitaj, festivitate, muzeu, Vin, republica Moldova, Moscova


  Știrile Zilei