06:32 27 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  3711

  Ministrul moldovean al Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a avut o întrevedere cu Ministrul Învățământului şi Ştiinței al Ucrainei, Lilia Grinevici, în cadrul Conferinței Internațională „Ucraina Creativă", ce se desfășoară la Kiev

  BUCUREȘTI, 21 oct — Sputnik. Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de la Chișinău, miniștrii au salutat dialogul constructiv existent la nivelul celor doi prim-miniștri ai Republicii Moldova și Ucrainei, care contribuie la consolidarea cooperării bilaterale și regionale.

  Sursa oficială anunță că un subiect important al întrevederii l-a constituit noua lege a educației adoptată de Rada de la Kiev.

  „Monica Babuc și-a exprimat speranța că acțiunile de implementare a noii Legi a educației nu vor îngrădi dreptul reprezentanților minorităților naționale din Ucraina de a studia în limba lor maternă, subliniind deschiderea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de a avea un dialog constructiv în vederea identificării unor soluții acceptabile pe marginea art. 7 al acestei legi. În același timp, Lilia Grinevici a subliniat angajamentul autorităților ucrainene de a asigura dreptul la educație în limba maternă a persoanelor care aparțin minorităților naționale, precum și disponibilitatea de a intensifica dialogul bilateral, inclusiv prin implicarea specialiștilor din cele două ministere", se arată într-un comunicat al ministerului de resort de le Chișinău.

  Cei doi miniștri au decis să instituie un grup comun de lucru care să propună măsuri pentru a asigura în continuare dreptul comunităților minorităților naționale a ambelor state de a studia în școli în limba maternă și pentru a acorda suport în elaborarea programelor de studiu și manualelor.

  Tematic

  Ucraina primește o lovitură dură: APCE condamnă noua lege a învățământului
  Ungaria vrea revizuirea Acordului de Asociere a Ucrainei cu UE
  Ungaria vrea o alianță cu România și Rusia în problema școlilor din Ucraina
  Ungaria și România se unesc împotriva Ucrainei pe subiectul legii învățământului
  Tagurile:
  școli românești, discuție, Miniștri, Kiev, Limba română, Ucraina, Moldova, Ucraina


  Știrile Zilei