08:18 23 Februarie 2018
Chişinău-2°C
În direct
  Tower Bridge over the river Thames in London. (File)

  Românii din Marea Britanie cu mașini vechi vor plăti o taxă mare, nou introdusă

  © Sputnik/ Dmitry Parshin
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  96251

  Londra a introdus o taxă pentru vehiculele vechi și poluante pentru a fi îmbunătăţită calitatea aerului în capitala britanică, a declarat primarul orașului Sadiq Khan. Ce taxă vor plăti pe zi unii şoferi români din Londra.

  BUCUREŞTI, 24 oct — Sputnik. Denumită T-Charge, taxa zilnică de 10 £ (13 dolari) se aplică în cazul vehiculelor diesel și pe benzină înmatriculate înainte de 2006, care nu respectă directiva europeană „Euro 4" din 2005, ce reglementează emisiile vehiculelor, potrivit Daily Mail.

  Noua taxă va fi aplicată între orele 07:00 — 18:00, în zilele de lucru, aşa cum se plăteşte și taxa de congestie de 11,50 lire (15 $).

  Aceasta însemna că unii şoferi vor trebui să plătească în total 21,50 lire (28,30 dolari) pe zi pentru a putea conduce în centrul Londrei.

  „Ca primar, sunt hotărât să iau măsuri urgente pentru purificarea aerului letal al Londrei. Trebuie să luăm măsuri având în vedere dimensiunile ruşionase ale crizei în sănătatea publică din Londra, mii de decese premature fiind cauzate de poluarea aerului", a declarat primarul Londrei, Sadiq Khan.

  Taxa a fost introdusă ca parte a unui efort în valoare de 875 de milioane de lire sterline din partea primăriei Londrei pentru soluţionarea problemei poluării aerului din oraş, urmând a fi introdusă şi o zonă de emisii ultra-scăzute (ULEZ) în anul 2019.

  Noua taxa se va aplica în fiecare zi în cazul autovehiculelor diesel înregistrate înainte de septembrie 2015 şi a autoturismelor cu benzină înregistrate înainte de 2006, în cazul cărora se va plăti 12,50 lire (16,50 USD) pe zi.

  Tematic

  Brexit: Zborurile dintre Marea Britanie și UE vor fi anulate
  Colecție impresionantă de automobile sovietice adunate de un britanic - VIDEO
  Tagurile:
  Români, Diesel, Taxe, vehicule, Londra, UK, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei