21:23 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Cocaină

  Drama unor români din Italia: fetiţe de 3 ani şi 8 luni, drogate şi abandonate

  © PIXABAY / sammisreachers
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  11921

  Milioane de români au luat calea străinătăţii în speranţa unei vieţi mai bune, pe care le-o promitea aderarea la UE şi, odată cu aceasta, libera circulaţie. Din păcate, mulţi români au ajuns să trăiască adevarate drame după ce şi-au părăsit ţara, iar alţii au ajuns în situaţii de compătimit.

  BUCUREŞTI, 5 dec — Sputnik, I. B. Cei care au cel mai tare de suferit în aceste cazuri sunt copiii, cele mai vulnerabile fiinţe. Potrivit datelor prezentate de organizația Salvați Copiii, numărul copiilor din România ai căror părinți sunt plecați în străinătate este în jur de 250.000.

  Însă nu doar copiii abandonaţi ai românilor plecaţi din ţară trăiesc drame, ci de multe ori şi copiii luaţi de părinţi cu ei în străinătate.

  Mai ales atunci când părinţii ajung într-o stare de profundă degradare morală. E ceea ce s-a întâmplat cu două fetiţe românce, una de doar trei ani şi cealaltă de opt luni, care au fost drogate cu cocaină și abandonate într-o mașină în Italia, după cum informează emigrantul.it.

  Povestea este şocantă: surorile au fost lăsate în mașină în timp ce mama lor se prostitua, iar tatăl lor juca jocuri de noroc într-un bar, potrivit celor declarate de autorităţi.

  Totul s-a petrecut în comuna Borgo San Giacomo, provincia Brescia. Un trecător le-a descoperit pe fetiţe şi a anunţat autorităţile. Cele două surori erau în stare gravă și au fost transportate de urgență la spitalul din Chiari. Medicii le-au găsit cocaină în sânge.

  Cele două fetiţe se află în prezent într-o comunitate protejată, iar procurorul a deschis procedura de adopție pentru ambii copii.

  Tematic

  Important pentru românii din Italia: ce vor face dacă pierd cartea de identitate
  Şoferii români din Italia: toate detaliile despre legea anvelopelor de iarnă
  Românii din Italia, motiv de bucurie: bonus substanţial pentru fiecare copil
  Tagurile:
  abandonare, Drogați, Români, Italia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei