20:12 16 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.70
 • USD17.76
 • RUB0.28
 • RON4.16
 • UAH0.72
  British Parliament and Big Ben

  Victorie pentru Brexit în parlamentul britanic: Legislaţia, aprobată

  CC BY 2.0 / Maurice / The British Parliament and Big Ben
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (559)
  109732

  Legislația privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost adoptată, miercuri seara, de Camera Comunelor din parlamentul britanic.

  BUCUREŞTI, 18 ian — Sputnik, Doina Crainic. Deputații britanici au aprobat miercuri proiectul de lege al conservatorilor privind retragerea din Uniunea Europeană, cu 324 de voturi pentru şi 295 împotrivă, în a treia lectură, iar guvernul a respins o serie de amendamente propuse de parlamentari, procesul de vot durând două ore, potrivit independent.co.uk.

  Ministrul pentru Brexit, David Davis, a declarat că proiectul de lege, care înlocuieşte legislaţia europeană cu legislația britanică, este esențial pentru „pregătirea țării noastre pentru cotitura istorică" reprezentată de retragerea Marii Britanii din UE.

  „Ca reprezentanți aleși, toţi avem interesul să facem din acest proiect de lege un succes, în interesul național. Cred că această Cameră s-a dovedit a fi la înălţimea situaţiei, făcând posibil ca proiectul de lege să-şi continue parcursul prin Parlament într-o formă mult îmbunătățită", a adăugat David Davis, potrivit The Telegraph.

  Deputații au petrecut mai mult de 80 de ore analizând proiectul de lege, inclusiv peste 500 de amendamente și clauze noi.

  Proiectul normativ va fi prezentat, până la sfârșitul lunii ianuarie, în Camera Lorzilor, care trebuie să dea aprobarea finală. Însă, în Parlamentul britanic, Camera Comunelor are puteri mai mare decât cea a Lorzilor.

  Actul abrogă legea din 1972, prin care Marea Britanie a devenit membră a Uniunii Europene, și transformă legislaţia UE în legislaţie britanică.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (559)

  Tematic

  Românii din Marea Britanie: noi detalii oficiale despre statutul lor după Brexit
  Brexit: negocierile cu UE, abandonate. Se cere ieşirea IMEDIATĂ din bloc
  Atenţionare: Brexit, al doilea referendum şi o gaură de miliarde de euro
  Brexit ar putea deveni un model pentru relația UE cu Ucraina și Turcia
  Ce se întâmplă cu paşapoartele britanice după Brexit. Reafirmarea identităţii
  Tagurile:
  Muncitori, parlamentul britanic, Brexit, legislație, Români în UK, UE, Londra, Marea Britanie, UK


  Știrile Zilei