11:33 26 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  666922

  Românii şi alţi cetăţeni europeni care locuiesc în Italia şi care nu îşi reînmatriculează autovehiculele riscă sancţiuni şi amenzi mari, dar şi confiscarea autoturismelor

  BUCUREŞTI, 22 ian — Sputnik, Doina Crainic. Dacă sunt prinşi de trei ori într-o perioadă de mai mult de şase luni la bordul unei maşini străine care nu a fost reînmatriculată în Italia, şoferii cetăţeni ai altor state membre, care locuiesc în această ţară, riscă amenzi şi sancţiuni şi chiar confiscarea autoturismelor, informează motori.ilmessaggero.it.

  Confirmarea vine prin decizia judecătorului din Pavullo di Frignano, provincia Modena. Autorităţile îi sfătuiesc pe cetățenii provenind din UE care circulă în Italia cu mașini cu numere de înmatriculare româneşti, germane, maghiare, bulgare etc. să-şi reînmatriculeze autovehiculele pentru a evita sancțiunile.

  După cum arată sentinţa 265 din 20 decembrie 2017, un cetăţean român, rezident permanent în Italia, a fost sancţionat pentru că nu îşi reînmatriculase maşina, automobilul fiind trecut pe numele mamei lui (care nu avea permis de conducere). De fapt, la controlul rutier, șoferul a prezentat un permis românesc recunoscut ca fiind fals de poliţişti.

  Potrivit articolului 132 din Codul rutier italian, autovehiculele înregistrate într-o țară străină pot circula în Italia maximum un an, în baza certificatului de înmatriculare din țara de origine. Pentru încălcarea acestei condiţii sunt prevăzute amenzi între 84 și 335 de euro.

  Tematic

  Amendă de 8000 de euro pentru un șofer român. Vezi ce a făcut acesta (VIDEO)
  Românii din diaspora: care sunt sancţiunile dacă nu ai asigurare la maşină
  Tagurile:
  termen, mașini, cetățeni UE, înmatriculare, amenzi, Italia


  Știrile Zilei