23:27 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Madrid

  Românii din Spania: Ajutoare pentru cumpărarea și închirierea de locuințe

  © CC0 / Pixabay / falco
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  612664

  Noul Plan privind locuinţele elaborat de guvernul spaniol, Plan Estatal de Vivienda 2018-2021, va oferi ajutor pentru închirierea și cumpărarea de locuințe. Pentru mulţi români care locuiesc în Spania este o veste bună. Vedeţi care sunt cerinţele şi dacă vă încadraţi printre grupurile vizate de aceste măsuri

  BUCUREŞTI, 5 feb — Sputnik, Doina Crainic. Plan Estatal de Vivienda 2018-2021, care va intra în vigoare la începutul acestui an, prevede oferirea de ajutor pentru închirierea și cumpărarea de locuințe pentru tineri, persoanele în vârstă, precum și pentru persoanele aflate în situația de a fi evacuate din casă, potrivit rankia.com.

  De aceste ajutoare vor putea beneficia tinerii până în 35 de ani (la momentul depunerii cererii), iar planul va fi valabil timp de patru ani.

  Mai exact, se vor acorda până la 10.800 de euro, cu o limită de 20% din prețul de achiziție.

  În privinţa condiţiilor care trebuie îndeplinite pentru a beneficia de acest ajutor, cele mai importante sunt:

  — Venitul anual al familiei să fie mai mic de 22.558,77 euro, în conformitate cu indicatorul IPREM (Indicador Público de Renta de Efectos Múltiples) actualizat în 2017. Venitul brut anual indicat în ultima situație de venit prezentată va fi luat în considerare;

  — rezidenţă permanentă pentru cel puțin 5 ani;

  — beneficiarul ajutorului nu trebuie să fie proprietarul unei locuințe sau să aiba dreptul de uzufruct asupra unei locuinţe în Spania (cu excepția cazului în care aceasta nu este disponibilă din cauza separării, a divorțului sau a altor cauze care sunt independente de persoana respectivă).

  Programul oferă şi posibilitatea închirierii. Persoanele care benediciază de acest ajutor pot obţine până la 50% din chiria lunară, iar ajutorul pentru închiriere va fi acordat timp de 3 ani. Venitul anual al familiei trebuie să fie mai mic de 22.558,77 euro, în conformitate cu indicatorul IPREM. Trebuie îndeplinite aceleaşi cerinţe ca în cazul achiziţionării de locuinţe. Însă condiţie în plus este ca valoarea chiriei să fie egală sau mai mică de 600 de euro pe lună (sau până la 900 de euro în cazuri justificate).

  În acest program de ajutor intră şi persoanele de peste 65 de ani, precum şi persoanele care se află în situația de a fi evacuate din locuinţa lor obișnuită.

  Tagurile:
  Cumpărare, Români din Spania, vânzare, Chirie, ajutor, Locuințe


  Știrile Zilei