23:33 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Declarația anuală de venit

  Românii din Diaspora, atenţie! Cum vă pot afecta schimbările anunţate de Guvern

  © Photo: Agenția Națională de Administrare Fiscală
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  25101

  Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunţat schimbări majore în domeniul administrației publice, schimbări care îi vizează pe toţi contribuabilii. Cum ar putea fi afectaţi inclusiv românii din diaspora

  BUCUREŞTI, 14 feb — Sputnik, Doina Crainic. Una dintre măsuri se referă la reducerea cheltuielilor publice, astfel, vor fi tăiate cele care nu se justifică, de exemplu, trimiterea prin poştă de către Fisc a plicurilor către contribuabili. Potrivit ministrului de Finanţe, pentru acest serviciu se cheltuie 10 milioane de euro pe an.

  Ministrul a mai spus că, pentru cheltuielile publice care se justifică, se va încerca susţinerea acestora din fonduri europene.

  O altă schimbare majoră va fi că autoritatea nu va mai avea obligația de a-l înștiința pe cetățean că are datorii, ci contribuabilul va fi cel care va trebui să se intereseze ce datorii are de plătit, potrivit stiripesurse.ro

  Sistemul care se doreşte implementat va permite accesul tuturor contribuabililor şi posibilitatea ca aceştia „să comunice online cu autoritățile".

  Primarilor li se va pune în vedere că trebuie să își instruiască foarte bine oamenii din comunitate, astfel încât fiecare să știe cum trebuie completat noul formular și ce dări au către stat. De asemenea, primarii vor avea responsabilitatea de a contabiliza mult mai bine situația datornicilor.

  În România, s-a ajuns la situaţia ca mulți cetățeni să fie plecați în afara țării și administrațiile locale să nu mai încaseze impozitele și taxele. Datornicii vor intra în baza de date a Fiscului. Odată cu această măsură, vor fi implementate și sancțiuni care pot merge până la anularea unor documente oficiale, necesare în mod special în străinătate, mai precizează sursa citată.

  Tematic

  Contravenienții nu vor mai fi pedepsiți fără să știe pentru ce
  Soarta Declarației 600 a fost decisă
  „Oare nu trebuie să vii frumos să dai bănuţii înapoi?”
  Tagurile:
  urmări, publice, cheltuieli, diaspora, reducere, Eugen Teodorovici, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei